Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bewaring nodig voor producten van The Potato Chef

Industriële Koeltechniek Roose plaatst nieuwe koel- en vriesinstallatie bij De Aardappelhoeve

Tholen - Industriële Koeltechniek Roose (IKR) heeft onlangs een nieuwe koel- en vriesinstallatie geplaatst bij De Aardappelhoeve. De aardappelspecialist richt zich met haar merk The Potato Chef meer en meer op de conveniencemarkt, waardoor er een nieuwe bewaarlocatie vereist was. "Met de installatie van IKR hebben we dit vlot en soepel kunnen realiseren", vertelt Ellen Nemegheer van De Aardappelhoeve.

Wim Roose besloot in 2010 in de voetsporen van zijn vader te treden als zaakvoerder van IKR. Al van jongs af aan was het met de paplepel ingegoten en ging Wim al met zijn vader mee om te helpen bij de nodige klussen, waarna hij in 2010 de stap waagde om volledig zelfstandig aan de slag te gaan. Het bedrijf is op dit moment voornamelijk actief in de vlees- en algemene voedingssector, maar heeft ondertussen ook de stap naar de AGF-sector gemaakt.

"Onze ervaring in diverse sectoren kan ons helpen om de optimale koel- en vriesinstallaties voor elke AGF-klant te vinden. In beide sectoren zijn soortgelijke installaties en koeltechnieken vereist, waardoor we graag zouden willen uitbreiden in de koeling van groenten en fruit", vertelt Wim Roose van IKR. Inmiddels heeft het bedrijf, dat hoofdzakelijk actief is in de industrie, al verschillende installaties neergezet bij AGF-bedrijven, zoals DV Fresh en nu dus ook De Aardappelhoeve.

"Het eerste contact was nogal toevallig", gaat Wim verder. "We kenden elkaar al in de privésfeer en onze bedrijven liggen praktisch in elkaars achtertuin. Op een feestje kwam Bart (Nemegheer) naar me toe dat hij een nieuwe koel- en vriesinstallatie wilde realiseren voor de producten van The Potato Chef. Na wat gesprekken bleek dat we snel konden afstemmen wat zij wensten en wat wij konden aanbieden. Dat paste perfect en daarna konden we eigenlijk vrij snel aan de slag." 

"Het begin had echter nogal wat voeten in de aarde. Er was namelijk sprake van een bestaand gebouw, waardoor we wat leidingen van een andere koelinstallatie moesten verleggen." "Daarnaast was er ook nog de nodige haast geboden," vult Bart aan. "Begin maart stond er bij ons een IFS audit op het programma, waardoor de gehele nieuwe productieruimte tegen die tijd absoluut klaar moest zijn." Het zorgde ervoor dat alles gestroomlijnd moest verlopen om de deadline te halen. "Dit is echter zonder moeite gelukt. Eind januari zijn we begonnen en vanaf half februari konden de ruimtes volledig in gebruik genomen worden."

Het resultaat is een CO2-installatie met een verwerkingsruimte (waar alles verpakt wordt), koel- en vriesruimte voor de (zoete) aardappelproducten. "De vriesruimte was eigenlijk voornamelijk voor onze zoete aardappelkroketten en zoete aardappelfriet", vervolgt Ellen. "We zitten hier namelijk op agrarisch gebied, waardoor we de verwerking op deze locatie niet mogen doen. Enkel wassen en verpakken van aardappelen. De verwerking hebben we daarom uitbesteed aan onze Nederlandse partner, die de kroketten en friet in diepvries weer aan ons levert. Vervolgens hadden we wel een diepvriesruimte nodig om de producten te bewaren."  

Het assortiment van The Potato Chef bestaat daarnaast onder meer uit gekruide of pittige aardappelpartjes, -schijfjes en -blokjes. "Echter komen deze niet in diepvries, maar levert een andere partner in de buurt deze vriesvers aan, waarna ze in de koelruimte gestockeerd worden. Met de installaties kunnen we de producten nu op de optimale temperatuur bewaren en op bestelling vriesvers leveren aan de retail."

Al met al denkt Ellen dat IKR voor meer bedrijven in de sector een oplossing kan zijn in hun koel- en vrieswensen. "De samenwerking was vanaf de eerste minuut ideaal. Ze dachten mee in het proces en bovendien konden we altijd bij Wim terecht als er een vraag of probleem was." Wim maakt er, ondanks dat zijn bedrijf inmiddels een mooie uitbreiding heeft ondergaan, dan ook nog altijd werk van om gedurende het hele proces een herkenbaar gezicht te zijn. "We zijn een relatief klein bedrijf, maar ik denk dat dit in ons voordeel werkt. We hebben een vlakke structuur en werken altijd in korte lijnen. Daarnaast werken we met de nieuwste technologieën en bieden we alles van A tot Z zelf aan, van engineering tot installatie en automatisatie. Op deze manier hopen we in de toekomst meer bedrijven in de sector te kunnen helpen", besluit Wim.

Voor meer informatie:
Wim Roose
Industriële Koeltechniek Roose
Industriestraat 14
8755 Ruiselede
+32(0)51 68 87 66
info@koeltechniekroose.be   
www.koeltechniekroose.be  

Ellen en Bart Nemegheer
De Aardappelhoeve
Putterijstraat 7A
8700 Tielt
+32 (0)51 40 25 00
info@deaardappelhoeve.be         
www.deaardappelhoeve.be