Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse regering ondersteunt afzet van uien uit Occidental Mindoro

Het Departement van Landbouw op het schiereiland Zamboanga (DA-9) heeft de handen ineengeslagen met een telersgroep in de provincie Occidental Mindoro om hun rode uien in de regio goedkoper op de markt te brengen. De marketingovereenkomst werd donderdag gesloten in Occidental Mindoro.

"Wij helpen hen bij het op de markt brengen van hun producten en tegelijkertijd bij het goedkoper aanbieden van uien aan de lokale bevolking," zei Marissa Mohammad, voorzitter van DA-9's Agribusiness and Marketing Assistance Division (AMAD). "Hun eerste bestemming is Cebu City, maar ze besloten uit te wijken naar Zamboanga City nadat ze het niet eens konden worden over de verkoopprijs van de uien."

De rode uien worden verkocht voor PHP100 per kilo, wat PHP30 goedkoper is dan de gangbare prijs op de lokale markt van PHP130 per kilo. De vorige prijs van rode uien op de plaatselijke markt bedroeg 600 PHP per kilo.

[PHP100 = €1,70 ]

Bron: pna.gov.ph

Publicatiedatum: