Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook mindere kwaliteit

Minder Egyptische gele uien verwacht dan vorig seizoen

Volgens Noha Gharib, development manager bij het exportbedrijf H&W Trading Co, zal de opbrengst van gele uien in Egypte dit jaar erg laag zijn. "We verwachten slechts een derde van de gebruikelijke volumes en een mindere kwaliteit dan vorig jaar. Dit komt door de weersomstandigheden. Het heeft veel geregend in Egypte, wat het droogproces van de uien vertraagde." Tegenover die lagere beschikbare hoeveelheid staat volgens de exporteur een erg sterke Europese vraag dit jaar.

"Ondanks de opbrengstdaling, hebben we hard gewerkt en zijn we erin geslaagd om voldoende volumes te verzamelen om aan onze verplichtingen jegens onze klanten te voldoen. Ze hebben veel geduld en vertrouwen getoond en hebben ons voldoende tijd gegeven om uien van bevredigende kwaliteit te vinden."

Ook in de sinaasappelsector doen er zich volgens Noha nog steeds inkoopproblemen voor: "De vraag naar grote maten is nog steeds aanzienlijk, maar het Egyptische aanbod is ontoereikend, met name van Navels. Dat heeft ook met de weersomstandigheden te maken. Maar ook hier konden we aan de vraag van onze klanten voldoen dankzij ons telersnetwerk. We hebben een mooie prestatie geleverd."

"We blijven onze volumes uitbreiden ondanks het feit dat het seizoen niet erg goed is geweest", voegt Noha toe. "Dit jaar bestaat ons productassortiment uit Navel sinaasappelen, Valencia sinaasappelen, uien, knoflook, sla, Murcott mandarijnen en verse en diepgevroren aardbeien."

Deze uitbreiding is te danken aan de sterke vraag naar Egyptische producten. "De afgelopen seizoenen hebben we ons gericht op het Verre Oosten en Oost-Europa. Dit jaar is er meer vraag vanuit Europa en Zuid-Afrika en dat heeft vooral te maken met de problemen die onze concurrenten ondervinden."

"Zo kan het Egyptische aanbod de concurrentie aan, die over het algemeen fel is op de West-Europese markt en in het Midden-Oosten. Ook blijven we steunen op de goede reputatie die we hebben bij onze klanten in Oost-Europa, gebaseerd op transparantie en open communicatie over kwaliteit", besluit Noha.

Voor meer informatie:
Noha Gharib
H&W Trading co
Tel: +20 128 678 6531 (Egypte)
[email protected]

Publicatiedatum: