Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blog Gert Goetschalckx, Profix AGF Software:

Wat is een ERP-systeem en wat zijn de voordelen?

Je hoort en leest overal van ERP software, maar wat is het nu eigenlijk? In deze column geeft Gert Goetschalckx van Profix AGF Software een toelichting.

"ERP, of Enterprise Resource Planning, is een softwaresysteem dat organisaties gebruiken om dagelijkse zakelijke processen te beheren zoals inkoop, verkoop, claimbeheer, voorraadbeheer, ompak en facturatie. ERP software coƶrdineert de gegevensstroom van de bedrijfsprocessen in de hele onderneming."

Wat zijn de voordelen van een ERP software voor een bedrijf in de AGF sector?

Optimalisatie van voorraadbeheer
ERP software helpt bij het beheren van de voorraad van groenten en fruit, zodat bedrijven beter inzicht krijgen in hun voorraadniveaus en het productieproces beter kunnen afstemmen op de vraag. Hiermee worden hoge kosten voorkomen door het doen van teveel aankopen.

Betere communicatie en gegevensbeheer
Een ERP systeem stelt verschillende afdelingen binnen een bedrijf in staat om beter te communiceren en informatie uit te wisselen, waardoor de transparantie en de samenwerking binnen het bedrijf verbeteren. Door middel van een gecentraliseerde database voor alle bedrijfsinformatie, is het gemakkelijk om voor iedereen en overal toegang te krijgen tot gegevens en deze te beheren.

Geautomatiseerde processen
Een ERP systeem kan veel routinetaken automatiseren. Dit zorgt voor snellere orderverwerking en efficiƫntere planning.

Betere besluitvorming
Met een ERP software heeft het bedrijf toegang tot realtime informatie en gegevens en analyses, waardoor er betere beslissingen genomen kunnen worden. Dit kan helpen bij het voorspellen van de vraag naar bepaalde producten en het aanpassen van de bedrijfsstrategie aan veranderende marktomstandigheden. Zo kan je bij Profix AGF Software alle data overzichtelijk inzien door middel van dashboards.

Verbeterde traceerbaarheid
Met behulp van ERP software kunnen AGF bedrijven de oorsprong en kwaliteit van hun producten beter traceren, waardoor ze kunnen voldoen aan de regelgeving en eisen van klanten op het gebied van voedselveiligheid.

Verhoogde klanttevredenheid
Door het gebruik van een ERP systeem kan het bedrijf de klantenservice verbeteren door snellere leveringen, betere communicatie en nauwkeurigere facturatie.  

Regelgeving en industrie standaarden
Tot slot helpt ERP software bedrijven in de AGF-sector te voldoen aan regelgeving en industrie standaarden. Zo kunnen certificaten van bijvoorbeeld IFS, BRC en FAVV gemakkelijker behaald worden. Gerichte controlelijsten per soort product,  temperatuur, verpakking, gewicht, etc kunnen netjes verwerkt worden.

Een ERP-systeem kan bedrijven in de AGF-sector dus helpen bij het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen, het verbeteren van de samenwerking, het verhogen van de klanttevredenheid en het geven van inzicht in data waardoor ze beter kunnen inspelen op de markt.

Voor meer informatie:
Gert Goetschalckx
Profix AGF Software
T +31 (0)76 201 14 02
[email protected]
www.profix-it.nl

Publicatiedatum: