Huidige uienrassen vergeleken met nieuwe kruisingen bij bewaaruitstalling De Groot en Slot

Tijdens de bewaaruitstalling worden de huidige commerciële uienrassen van De Groot en Slot vergeleken met nieuwe kruisingen die in ontwikkeling zijn. Dit wordt gedaan in samenwerking met de verkoop- en veredelingsteams van Bejo en De Groot en Slot.

De proeven met nieuwe kruisingen worden op een zelfde wijze op diverse locaties herhaald. Na het rooien worden de proeven zeven maanden onder dezelfde condities bewaard. Op die manier wordt goed zichtbaar welke rassen in welke regio en op welke grondsoort het beste scoren. 

Het verkoopteam van De Groot en Slot beoordeelt de proeven samen met het veredelingsteam om zo te bepalen welke rassen potentie als commercieel ras hebben. Ook wordt besproken welke vraag er is vanuit de markt. In het recente verleden zijn hier rassen als Hytune, Hysinger, Hysoon en Hyroad uit voortgekomen voor het Rijnsburgersegment.

Voor de toekomst zit er nog voldoende genetica 'in de pijplijn' die een mooie aanvulling zal vormen op ons huidige assortiment. Genetica die gaat bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige teelt van uien.

Bron: De Groot en Slot


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.