Mooij Agro presenteert systeem voor koelbewaring aardappelen en uien

Mooij Agro heeft de Smart Cooling Manager ontwikkeld voor de koelbewaring van aardappelen, uien en andere gewassen. "Dit slimme systeem communiceert tussen koelcellen en units, en regelt automatisch de temperatuur per unit. De Smart Cooling Manager stelt telers en bewaarders in staat om alle koel- en ventilatiesystemen op de meest efficiënte, gemakkelijke en betrouwbare manier te regelen en te monitoren", zo legt het bedrijf uit. 

Koeling wordt steeds belangrijker bij de opslag van aardappelen, mede door de afschaffing (in de EU) van bepaalde kiemremmers. Chloorprofam/CIPC is bijvoorbeeld sinds oogst 2020 niet meer beschikbaar voor kiemremming. "Daarom is een stabiel klimaat in de cel nu nog crucialer in het opslagproces. Nauwkeurige en betrouwbare koeling is nodig om kieming te voorkomen. Goede ventilatie en koeling zorgen namelijk voor de juiste temperatuur en vochtigheid zodat de aardappelen goed blijven in warme perioden (er geen condensatie plaatsvindt). Dit komt zowel de kwaliteit als kwantiteit ten goede, omdat de aardappelen dan droger blijven en minder ontkiemen. Dit is een van de redenen waarom we Smart Cooling Manager hebben ontwikkeld."

4 kenmerken van de Smart Cooling Manager:

1. Bewaak en regel de temperatuur per koelcel, op één display
"De Smart Cooling Manager is een slim softwaresysteem dat continu communiceert met al de koelcellen. Het systeem kent de exacte temperatuur per cel en de beste bewaartemperatuur voor elk product. De Smart Cooling Manager coördineert dit continu en regelt de ideale temperatuur en bijbehorende koelcapaciteit."

2. Automatisch prioritering systeem voor de verdeling van koelcapaciteit
"Veel bewaarders met meerdere koelcellen kunnen bij warm weer niet alle koelcellen tegelijk koelen door een gebrek aan koelcapaciteit. De Smart Cooling Manager heeft een uniek prioritering systeem waarmee het zichzelf in staat stelt de koelcapaciteit zo goed mogelijk te verdelen. Met het veranderende klimaat wordt dit steeds belangrijker."

3. Werkt perfect met alle koelmachines van alle merken, ook van uw lokale leverancier
"De meeste telers en beheerders van gewasopslag werken het liefst met koelunits van lokale leveranciers. Dit is vaak goedkoper (in onderhoud) en duurzamer en betrouwbaarder dan het importeren van koelunits en servicemonteurs uit het buitenland. Ook zijn lokale partijen beter op de hoogte van milieueisen en wet- en regelgeving. Om deze reden hebben wij ervoor gezorgd dat onze Smart Cooling Manager werkt met alle koelunits, koelcellen en ventilatiesystemen van alle merken." 

4. Eén display voor het beheer van koeling en opslag, geïntegreerd in het Croptimiz-r opslagsysteem
Smart Cooling Manager is een softwaremodule die wordt geïntegreerd in het Croptimiz-r-systeem. "De besturing en communicatie met Smart Cooling Manager verloopt in feite automatisch. Hierdoor hoeft de klant het scherm van de koelunit niet meer te bedienen maar hoeft ook geen extra handelingen op het scherm van de Croptimiz-r te doen."

Voor meer informatie:
Mooij Agro
Stationsstraat 142
5963 AC Hegelsom
+31 (0)77 327 50 45
info@mooij-agro.com 
www.mooij-agro.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.