Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste uien- en bonenvliegen seizoen ’23 alweer gesignaleerd

Op vrijdag 30 maart zijn door HortiPro de eerste uien- en bonenvliegen gevangen op hun monitoringspalen. De komende periode worden de eerste uien weer gezaaid. Wees dus alert, want de eerste uien- en bonenvliegen van dit seizoen zijn al waargenomen, zo deelt Lennart Simons, Technical Consultant Crop Protection bij het gewasbeschermingsbedrijf.


Lennart op HortiContact 2023 met collega J├╝rgen Brokelman

HortiPro houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe feromonen. Deze feromonen, uit de SemeonPro-lijn, onderscheiden zich van de andere, omdat deze feromonen zowel mannetjes als vrouwtjes vangen. Feromonen kunnen gebruikt worden om plaaginsecten te signaleren.

Op de afbeelding hierboven is een monitoringspaal te zien waar de dispensers met het feromoon doorheen zijn gestoken. Feromonen kunnen gebruikt worden om plaaginsecten te signaleren. Door wekelijks te monitoren kan de plaagdruk gevolgd worden.

"Als de druk te hoog oploopt kan er op het juiste moment een bespuiting worden uitgevoerd. Door gebruik te maken van feromonen wordt de vangkans van het plaaginsect met ca. 30% verhoogd. Op deze manier wordt het inzicht in de plaagdruk aanzienlijk verbeterd."

Voor meer informatie:
Lennart Simonse
HortiPro

[email protected]
www.hortipro.com 

Publicatiedatum: