Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India verhoogt uienbuffervoorraad naar 300.000 ton

De federale regering in India zal in het seizoen 2023/24 300.000 ton uien aanhouden als buffervoorraad. In 2022/23 hield de regering 250.000 ton aan. De buffer wordt aangehouden om te voldoen aan eventuele noodsituaties en om de prijzen te stabiliseren als de prijzen tijdens het seizoen van schaarste aanzienlijk stijgen.

Voedselminister Piyush Goyal van de Unie antwoordde woensdag: "...om de volatiliteit van de uienprijzen te stabiliseren, heeft de regering een recordhoeveelheid van 231.000 ton uien van de rabi-2022-oogst aangekocht in het kader van het prijsstabilisatiefonds en deze vrijgegeven in de belangrijkste consumptiecentra in september 2022 en januari 2023."

De aangekochte voorraden worden gewoonlijk vrijgegeven via gerichte verkoop op de open markt en ook aan staten en gebieden van de Unie en overheidsinstellingen voor leveringen via verkooppunten tijdens perioden dat er een te kort aan uien is.

Bron: economictimes.indiatimes.com

Publicatiedatum: