Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel nieuwe Egyptische uien op Georgische markt, maar afzet verloopt traag

Volgens EastFruit is een grote partij in 2023 geoogste Egyptische uien aangekomen op de groothandelsmarkten van Georgië. Ze worden in bulk aangeboden tegen $ 0,90 per kg, maar er zijn uien op diezelfde markt te koop tegen een lagere prijs, dus de afzet van Egyptische uien verloopt niet goed.

De uienprijzen in Georgië bereikten op 17 februari 2023 een piek van $ 0,91 per kg, waarna de prijzen begonnen te dalen. De laatste drie weken zijn de prijzen stabiel op $ 0,70 per kg. De opheffing van de beperkingen op de uitvoer van uien uit Kirgizië en Oezbekistan heeft hiertoe bijgedragen.

Volgens handelaren hebben uien uit Egypte naast de hoge prijs nog een ander nadeel: het kaliber is niet groot genoeg voor de lokale markt. De importeurs denken echter dat zij de hele partij zullen kunnen verkopen, omdat uien van een nieuwe oogst uit Azerbeidzjan en Iran niet eerder dan begin mei op de markt zullen komen, en nieuwe uien uit Egypte niet worden verwacht.

De uienoogst in de zuidelijke regio's van Oezbekistan is inmiddels begonnen. Het is echter onwaarschijnlijk dat deze uien Georgië eerder dan eind april 2023 zullen bereiken.

Niettemin zijn er nog veel nieuwe uien in Centraal-Azië, namelijk in Oezbekistan, Tadzjikistan en Kirgizië, en deze worden nu actief geëxporteerd uit sommige van deze landen. Bovendien zijn de uienprijzen in Oezbekistan aanzienlijk lager dan in Georgië.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: