Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Hype op knoflookmarkt leidt tot hogere exportprijzen"

De knoflookprijs is de laatste tijd gestegen. De nieuwe knoflookoogst begint eind mei. De markt verwacht dat de teelt van nieuwe knoflook zal afnemen. Wang is de verkoopmanager van Jining Shangzhuo Food. Hij sprak met FreshPublishers over de recente knoflookmarkt en de marktverwachtingen voor de komende weken.

Volgens Wang speculeerden sommige mensen op de markt nadat de knoflookprijs een halve maand geleden was gestegen en de prijsstijging in korte tijd opliep tot € 137 per ton. Geraamd wordt dat nadat de nieuwe knoflook op de markt komt, de voorraad oude knoflook ongeveer 1 à 1,3 mln ton zal bedragen.

Afrika, het Midden-Oosten en Europa zijn de belangrijkste exportmarkten van Jining Shangzhuo. "Omdat de knoflookprijs onlangs is gestegen is het enthousiasme van de klanten gedaald en de huidige afzet op de overzeese markten is gemiddeld. Ondertussen is de vrachtprijs naar de meeste havens terug op het niveau van voor de pandemie. De daling van de kosten is tot op zekere hoogte verminderd, wat de import door klanten verder bevordert."

De vroege knoflook zal naar verwachting in mei worden geoogst en de eerste partij zou vóór 10 juni moeten worden vrijgegeven. Volgens Wang groeit de nieuwe knoflook in het teeltgebied goed, maar volgens de sector zal de teelt van knoflook dit seizoen naar verwachting afnemen. "Grote telers hebben dit seizoen meer geplant, maar het beleid van grote telers is niet voorzichtig genoeg, waardoor de teelt is afgenomen."

Naast knoflook exporteert Jining Shangzhuo Food ook gember, ui, appelen, peren, enz.

Voor meer informatie:
De heer Wang
Jining Shangzhuo Food Co., Ltd.
+8613213293300///+8617362151011
www.shangzhuofood.com
wangjunjie@shangzhuofood.com