Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Overschot van 1 mln ton Egyptische uien"

De vraag naar Egyptische uien neemt niet af en de Egyptische telers zijn actief bezig om hun aanbod te vergroten na een zwakke opbrengst aan het begin van het seizoen. Volgens Amr Kadah, exportmanager van HB Group, "zullen er binnenkort voor iedereen genoeg uien zijn."

Amr: "Dit jaar zien we een toename van de vraag als gevolg van het wereldwijde tekort, wat nieuwe markten in Azië en Zuid-Amerika opent voor Egyptische uien. Rode uien zijn zeer gevraagd in de Golfstaten, vooral Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, terwijl de rest van de wereld om gele uien vraagt. Deze stijging van de vraag is tot 20% meer dan de 570.000 ton die Egypte vorig jaar exporteerde."

Om aan deze nieuwe vraag te voldoen worden dit seizoen op 80.937 ha uien geteeld, verzekert Amr. "Gemiddeld bedraagt de teelt ongeveer 3 mln ton, wat meer dan genoeg is voor binnenlandse consumptie, de voedselverwerkende sector en de export. Gewoonlijk hebben we een overschot van 1 mln ton nadat we aan de binnenlandse consumptie hebben voldaan en dit zal meer dan genoeg zijn om de behoeften te dekken van landen die dit jaar een tekort aan uien hebben."

"De kwaliteit is over het algemeen zeer goed en voldoet aan de normen voor export, hoewel het huidige seizoen wordt gekenmerkt door kleinere maten dan vorig jaar. De kwaliteit hangt echter sterk af van de telers en hun bedrijfsvoering. Bij HB Group selecteren wij de teeltgronden, die zich dit seizoen in de regio Qalyubia bevinden, zorgvuldig om ervoor te zorgen dat deze vrij zijn van schimmelziekten zoals roze wortelrot en witrot, en van onkruid. Na de oogst worden onze uien gedroogd, vervoerd en opgeslagen op schaduwrijke, goed geventileerde locaties totdat ze op de markt worden gebracht."

"Gewoonlijk exporteren we het grootste deel van ons aanbod naar de Golfstaten, Rusland en de Europese Unie. Rusland importeert meer dan 75.000 ton uien uit Egypte, en Saoedi-Arabië 60.000 ton. De Verenigde Arabische Emiraten zijn ook afhankelijk van Egyptische uien, samen met Maleisië, Indonesië en Pakistan. We richten ons gewoonlijk op de Europese en Russische markt, maar dit jaar verwachten we andere trends en verwelkomen we alle zakenpartners uit alle landen."

Wat de prijzen betreft, die stijgen nog steeds. "Op de lokale en exportmarkten heeft de prijs van gele uien momenteel ongekende hoogten bereikt, als gevolg van de grote vraag en het gebrek aan aanbod aan het begin van het seizoen. De prijzen van rode uien, die vanaf mei beschikbaar zijn voor export, zullen ook stijgen ten opzichte van vorig seizoen."

Voor meer informatie:
Amr Kadah
HB Group For Import And Export
+20 100 928 8377
[email protected]
www.hbgroup-eg.com
linkedin.com/in/amr-kadah 

Publicatiedatum: