Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe oogst beschikbaar op groothandelsmarkten van Oezbekistan

Eind maart 2023 schreef EastFruit over het begin van de oogst van vroege winteruien in de meest zuidelijke regio van Oezbekistan. Een week later kwamen de eerste grote partijen uien beschikbaar op de groothandelsmarkten van Tasjkent, de hoofdstad van het land.

Dit jaar verschenen de partijen uien van de nieuwe oogst ongeveer tien dagen later op de markten van de hoofdstad van Oezbekistan dan vorig jaar. Op 7 april 2023 bedroeg de gemiddelde groothandelsprijs voor uien van de nieuwe oogst 8.000 UZS/kg (€0,63). De gemiddelde groothandelsprijs voor uien van vorig jaar (oogst 2022) bedroeg op dezelfde dag 6.000 UZS/kg (€0,47), wat 25% goedkoper is dan vroege uien.

Wij herinneren eraan dat de vorst van januari de scheuten van de "augustus" winteruien, die van augustus-september 2022 tot januari 2023 werden gevormd, vernietigde. Er was extra tijd nodig voor de vorming van nieuwe scheuten en hun ontwikkeling. Dit leidde tot een verlenging van de rijpingstijd van de ui met ongeveer 10 dagen. Het begin van de oogst van vroege winteruien in het voorjaar van dit jaar is dus met dezelfde tijd verschoven.

Oezbekistan is de grootste exporteur van uien in Centraal-Azië is, met een jaarlijks exportvolume van meer dan 200.000 ton. Medio maart 2023 heeft Oezbekistan de in januari van dit jaar ingestelde tijdelijke beperkingen op de uienexport opgeheven.

Volgens deskundigen zullen er op de binnenlandse markt van Oezbekistan rond 15-20 april van dit jaar uien van ketenkwaliteit en voor de export beschikbare hoeveelheden uien van nieuwe gewassen beschikbaar komen.

Voor meer informatie:east-fruit.com 

Publicatiedatum: