Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike de Koster, WDK Onions:

"Spannend wat de laatste maanden van het uienseizoen zullen brengen"

Tholen - De hectiek die er eerder dit seizoen op de uienmarkt was, is er volgens Mike de Koster van uiensorteer- en pakstation WDK Onions uit Kwadendamme inmiddels wel af. "De prijzen zijn na een daling gestabiliseerd, maar de volumes die weggaan liggen een stuk lager. Als klein familiebedrijf zijn we gelukkig flexibel en kunnen we snel op- en afschalen. Dat is toch een voordeel ten opzichte van de grotere bedrijven die hun volumes moeten halen."

De balans of het een mooi jaar is, durft Mike nog niet op te maken. "Tot op heden wel, maar het ligt er nog wel aan hoe het restant weggaat. Veel staat of valt dit jaar met de inkoop. Ik vind het spannend wat de laatste maanden van het seizoen zullen brengen. Persoonlijk vind ik het net of je een rotonde oprijdt en nog niet weet welke afrit je moet nemen." 

"Of we met de huidige voorraad het einde van het seizoen halen, hangt van veel factoren af. Wat doet de kwaliteit als de temperaturen oplopen? Ook over de kwaliteit van de Egyptische en Nieuw-Zeelandse uien hoor ik wisselende verhalen. Als de vraag aan zou trekken, dan is er ook weer snel een tekort. Alleen met de rode uien voorzie ik eerder een overschot dan bij geel."

Vooruitblikkend naar het nieuwe seizoen verwacht de verpakker dat het areaal een paar procent hoger uit zal vallen. "Het zaaien gebeurt nu wat later, maar met de weersvooruitzichten voorzie ik daarmee niet veel problemen, zeker als er gezaaid kan worden met een mooie structuur. Maar net als de laatste paar jaar zal het weer gaan bepalen wat voor seizoen het wordt."

Voor meer informatie:
Mike de Koster
WDK Onions
Langeweegje 39
4434 NC Kwadendamme (NL)
Tel: +31(0)113 644270
[email protected]  
www.wdk-onions.nl