Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrovision lanceert Cashflow Planner

AgroVision heeft agrarisch boekhoudprogramma Mifas Online uitgebreid met de Cashflow Planner; de opvolger van de Liquiditeitsbegroting. AgroVision heeft deze Cashflow Planner in samenwerking met Flynth ontwikkeld. Dit als antwoord op de toenemende onzekerheid, fluctuerende prijzen en de behoefte van agrarische ondernemers en adviseurs om meer rust en inzicht te krijgen in de financiële planning, zo meldt het bedrijf.

Uitdagende tijden
"Het zijn uitdagende tijden. Er is veel onzekerheid en opbrengsten en kosten fluctueren gigantisch. Dat maakt plannen lastig. Juist nu is het voor agrarische ondernemers belangrijk om zelf een goed en actueel inzicht te hebben in de geldstroom." Ook Flynth, die ondernemers ondersteunt met gedegen liquiditeitsprognoses, zag bij haar agrarische klanten de behoefte aan een praktische tool waarmee de klanten eerst zelf aan de slag kunnen. Agrovision heeft vervolgens een tool gemaakt en die samen met agrariërs (en Flynth) doorontwikkeld.

"De Cashflow Planner in Mifas Online geeft direct een actueel inzicht of er de volgende periode een tekort of juist extra financiële ruimte ontstaat. In Mifas Online worden facturen al grotendeels automatisch verwerkt en gecombineerd met de bankgegevens; hierdoor heeft elke gebruiker een actueel beeld van de geldstroom. Met de Cashflow Planner in Mifas Online kan je vervolgens heel goed een prognose maken voor de komende twaalf maanden. Hierbij kunnen inschattingen van prijzen en hoeveelheden product (kg voer en melk) eenvoudig worden meegenomen. Dit geeft een zeer nauwkeurige voorspelling toegespitst op het agrarisch bedrijf, welke gevisualiseerd wordt met heldere grafieken."

Meer rust en inzicht
"In een onrustige markt is behoefte aan rust en inzicht", zegt Eric Harms, Productmanager Financieel bij AgroVision. "Met de Cashflow Planner is het nu voor iedereen mogelijk om op een makkelijke manier een goede prognose te maken. De Cashflow Planner laat precies dat zien wat boeren willen weten. Niet meer en niet minder. Door slim gebruik te maken van verwachtingen over de producten en bijbehorende prijzen, zie je direct wat de kosten per dier zullen zijn en welke uitgaven je nog kan verwachten."

Praatstuk voor accountant
De adviseurs van Flynth hadden behoefte aan een eenvoudige tool, waarbij de klant zelf goed inzicht zou krijgen. Flynth heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de Cashflow Planner. De wensen van zowel de adviseur als de agrariër zijn meegenomen in het ontwerp. Lubbert van Dellen, Marktdirecteur agro bij Flynth: "Mifas Online was al een prima oplossing voor de agrarische ondernemer om zelf zijn administratie te doen. De Cashflow Planner geeft ruimte om zelf verschillende scenario's uit te werken zodat je goed voorbereid bent op de toekomst. Het enige wat wij doen is de agrariër coachen en meekijken; online gaat dat gemakkelijk en snel."

Mifas Online Speciaal voor de agrarische ondernemer
Het boekhoudprogramma Mifas Online is ontwikkeld door AgroVision, speciaal voor de agrarische ondernemer. Complexe agrarische facturen worden automatisch verwerkt en gesplitst. Door Mifas Online te koppelen met de technische programma's zoals CowVision en Pigmanager worden economische cijfers meegenomen in de overzichten en voorspellingen. Met één druk op de knop zijn de kosten per dier, kilo of hectare beschikbaar.

Voor meer informatie:
AgroVision
+31 570 664 111
info@agrovision.com  
www.agrovision.com    

Publicatiedatum: