Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gourmet traceert bewaarkisten met uien automatisch met RFID Asset Tracking

De Nederlandse firma Gourmet had nood aan een systeem dat de grote producthoeveelheden sneller en efficiënter traceert doorheen de interne logistieke keten. Het bedrijf is actief in de teelt, selectie, verpakking en distributie van een breed assortiment aan uien, sjalotten en look. 

"Aucxis RFID Solutions stelde voor om de ATLAS Heftruckoplossing in te zetten waarbij de houten kisten automatisch getraceerd worden door middel van passieve RFID-technologie. Geen manuele scanning van barcodes meer, maar automatische identificatie en lokalisatie via scanning van UHF-tags door RFID-leesapparatuur op heftrucks en vaste leespunten", zo meldt Gourmet.

Deze werkwijze geeft Gourmet volledige controle over zijn stock, elke kist is volledig traceerbaar doorheen de interne logistiek. Bovendien leiden de betrouwbare data en het inzicht in de interne cyclus van de producten tot procesoptimalisering en kwaliteitsverbetering.

Toekomstgericht geeft de RFID-oplossing ook inzichten in de logistieke routes van het interne heftruckverkeer. Deze bieden de mogelijkheid om de routes bij te sturen en de heftrucks minder lege meters te laten afleggen, wat de efficiëntie nog meer ten goede komt.

Jerry Posthumus, Manager Operations bij Gourmet, is heel tevreden over het RFID-traject.  "Het was van primair belang om de kwaliteit te verbeteren. Dit door nauwkeuriger te gaan werken, fouten te reduceren en meer controle en inzicht in de
processen te krijgen. Dankzij RFID zijn we daar nu toe in staat."

Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 
9190 Stekene, België
+32 (0)3 790 17
info@aucxis.com 
www.aucxis.com/rfid  

Gourmet 
+31 (0)228 517 386
sales@gourmet.nl 
www.gourmet.nl 

Publicatiedatum: