Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse consumenten weer minder negatief in april

Consumenten waren in april voor de zesde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag. In april kwam het vertrouwen uit op -37, tegen -39 in maart. De koopbereidheid van consumenten was minder negatief.
Met -37 lag het consumentenvertrouwen in april ruimschoots onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-10). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36) en in september en oktober 2022 de laagste stand ooit (-59). Het CBS meet het consumentenvertrouwen elke maand sinds april 1986.

Oordeel consumenten over economisch klimaat verandert vrijwel niet
Consumenten waren in april even pessimistisch over de economie als in maart. De deelindicator economisch klimaat bleef staan op -48. Het oordeel van consumenten over zowel de economie in de afgelopen twaalf maanden als de economie in de komende twaalf maanden veranderde niet of nauwelijks.

Koopbereidheid minder negatief
De koopbereidheid kwam in april uit op -30, tegen -33 in maart. Het oordeel over de financiƫle situatie in zowel de afgelopen twaalf maanden als de komende twaalf maanden was in april minder negatief. De tijd voor het doen van grote aankopen vonden consumenten ook minder ongunstig.

Bron: CBS

Publicatiedatum: