Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uireka vraagt commissionairs aan te haken bij ketenbreed uienonderzoek

De partners binnen Uireka willen graag commissionairs nauwer betrekken bij het meerjarige uienonderzoek. Deze ketenpartners zijn de enig schakel in de uienketen die nog niet betrokken zijn, terwijl juist zij een belangrijke partij zijn voor kennisoverdracht naar de telers. Bovendien hebben ze veel kennis van uien die waardevol is voor het onderzoek. Commissionairs zijn dagelijks bezig met het mooie product en spreken honderden uientelers. Bovendien weten ze vaak exact wat de handel wel en niet wilt op het gebied van kwaliteit. In deze rol kunnen ze waardevolle kennis en expertise inbrengen voor het onderzoek. De zaadhuizen, telers, gewasbeschermingsmiddelen fabrikanten, toeleveranciers, sorteerbedrijven en exporteurs zijn de laatste jaren allemaal aangehaakt en dragen bij aan het onderzoek dat wordt uitgevoerd op verschillende proeflocaties in Nederland.

Twee informatieavonden
Om de commissionairs, waarvan er in Nederland zo’n 30 tal actief in uien zijn, bij te praten organiseert Uireka twee informatieavonden. Op dinsdag 9 mei a.s. van 19.00 tot 21.00 uur is er een bijeenkomst gepland bij Waterman Onions in Emmeloord en op woensdag 10 mei a.s. bij Wiskerke Onions in Kruiningen op hetzelfde tijdstip. Op deze avonden zal meer verteld worden over het onderzoeksprogramma en de resultaten die in de achterliggende jaren zijn behaald. Het is de bedoeling om samen met de commissionairs te kijken hoe de samenwerking concreet vorm kan worden gegeven. Naast het inhoudelijke deel zal een rondleiding door de gastbedrijven worden georganiseerd. Beide avonden worden afgesloten met een borrel.

Uireka hoopt met het nauwer betrekken van uiencommissionairs de complete uienketen aan boord te krijgen. Daarmee is het meest unieke uienonderzoek en kennisnetwerk ter wereld compleet en dekt het werkelijk de gehele uienketen. De ketenbrede samenwerking is niet alleen uniek, maar leidt ook tot de juiste focus op onderzoeksvragen en interpretatie van resultaten waarmee Nederland koploper kan blijven op de wereldwijde uienmarkt. De reden dat zoveel partijen meedoen is omdat ze juist bij die koploperspositie allen belang hebben.

Geïnteresseerde commissionairs die een van de avonden willen bezoeken kunnen zich t/m uiterlijk di. 2 mei a.s. per mail of telefonisch aanmelden via Inge Ribbens, secretaris van het Comité Ui van GroentenFruit Huis. E-mail: [email protected]  of mobiel op 06 - 30 74 14 44.

Publicatiedatum: