Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deel uienoogst in Moldavië verloren door regenval

Volgens specialisten van de Federatie van Moldavische Telers (FARM) is een deel van de groenteoogst verloren gegaan door aanhoudende regen in april. Sommige uienpercelen konden niet worden beschermd tegen onkruid, waardoor de velden worden omgeploegd en opnieuw ingezaaid. De verliezen zijn nog niet wijdverspreid, maar de situatie baart toch al zorgen.

Eerder meldde nieuwsportaal EastFruit, verwijzend naar managers van bedrijven die grondstoffen voor de tuinbouwproductie importeren, dat Moldavische telers ongeveer 30% meer uienzaden kochten dan vorig jaar. Volgens schattingen van deskundigen werd vorig jaar 2.000-2.500 hectare met uien beplant in het land.

Analisten van EastFruit merken op dat Oekraïense telers alleen in het zuiden van het land erin slaagden uien te zaaien. Met de aanhoudende gevechten en het aangekondigde tegenoffensief van de strijdkrachten van Oekraïne in het achterhoofd, kan worden aangenomen dat er in verschillende regio's van Oekraïne niet veel lokale uien zullen zijn. Daarom is het mogelijk dat Moldavië, net als in 2022, ook dit jaar weer actief uien op de Oekraïense markt gaat leveren.

Volgens de Moldavische douane exporteerde het land vorig jaar 8.000 ton uien naar Oekraïne.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: