Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verkoop uien tevredenstellend, stabiele vraag naar wortelen"

Volgens de LKÖ is de Oostenrijkse aardappelmarkt in evenwicht. Veel telers hebben hun voorraad al verkocht en er zijn nauwelijks vrije producten op de markt. Vanuit het huidige perspectief kan ervan worden uitgegaan dat de start van het Duitse vroege aardappelseizoen wat vertraging zal oplopen door de weersomstandigheden. Niettemin zouden de nog bij de retailhandel beschikbare voorraden voldoende moeten zijn voor een naadloze overgang naar de nieuwe oogst.

Vanuit de supermarkten wordt een rustige maar gestage vraag gerapporteerd en van export is nog nauwelijks sprake. De telersprijzen veranderden dus niet. Aan het begin van de week bedroegen de prijzen voor aardappelen in Niederösterreich meestal 30 tot 32 euro per 100 kg. Voor partijen met een bovengemiddelde sortering lagen de prijzen ook lager. Ook Oberösterreich meldde ongewijzigde prijzen tot 32 euro per 100 kg.

Bevredigende uienverkoop
Op de Oostenrijkse uienmarkt lijkt het verkoopseizoen langzaam ten einde te lopen. Het aanbod van vrije producten is zeer overzichtelijk. Voor de supermarkten hebben de handelaren overeenkomstige hoeveelheden gereserveerd tot de nieuwe oogst. De verkoopsituatie is vrij bevredigend. In de supermarkten liggen de verkoopvolumes op het gebruikelijke niveau van het seizoen en ook de export loopt goed. De telersprijzen zijn onlangs weer iets verbeterd. Aan het begin van de week werden uien, gewassen en gesorteerd in dozen, verkocht voor 84 tot 88 euro per 100 kg, afhankelijk van grootte en kwaliteit.

Stabiele vraag op de wortelmarkt
De wortelmarkt in Niederösterreich laat zich van zijn vriendelijke kant zien. Het beschikbare aanbod is redelijk te overzien. De afzet is zeer bevredigend. Het koele weer zorgt voor een gestage vraag in de binnenlandse supermarkten. Ook voor de export is het interesse voor Oostenrijkse wortelen groot. De prijzen zijn de laatste tijd wat hoger. Aan het begin van de week lagen de telersprijzen voor wortelen in zakken van 5 kg, af land, afhankelijk van de kwaliteit, op 65 tot 70 euro per 100 kg.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: