Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Zeer beperkt aanbod zorgt voor hoge uienprijzen"

Tholen - De situatie op de uienmarkt is op het moment uiterst moeizaam. "Het aanbod vanuit Belgiƫ en Nederland is momenteel zeer beperkt, wat het niet makkelijk maakt. Er zou nieuwe oogst uit Egypte komen, maar die kwaliteit viel echt tegen", vertelt Nathalie Sebrechts van Sebrechts Groenten en Fruit.

Het familiebedrijf uit Antwerpen heeft een grote verscheidenheid aan groenten en fruit in het gamma, maar ook van de uien zijn er meerdere soorten beschikbaar. "Voor nu zullen we echter aan moeten modderen met de oude oogst", vervolgt Nathalie. "Wel zijn we al gestart met de nieuwe oogst van de Belgische pijpajuin (of bosui). Het is simpelweg lastig. De vraag is er wel, maar het aanbod is gewoon heel tegenvallend."

"Zo is er ook al nieuwe Chileens oogst beschikbaar van de bonkajuin (ui). Deze zijn echt van topkwaliteit, maar ook hier ervaren ze grote tekorten. Door die tekorten is de prijs van de uien dit jaar een heel pak duurder vergeleken met andere jaren." Verlichting op de markt lijkt vooralsnog ook nog ver weg. "Ik verwacht dat het uiteindelijk pas opgelost zal zijn als de nieuwe oogst uit Nieuw-Zeeland start", besluit Nathalie.

Voor meer informatie:
Nathalie Sebrechts
Sebrechts Groenten & Fruit
Kielsbroek 4
Magazijn A1
2020 Antwerpen, Belgiƫ
+32 32374192
[email protected]  
www.sebrechtsfruit.be