Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrofoodcluster en The Potato Valley bundelen krachten

Het Agrofoodcluster en The Potato Valley bundelen hun krachten.  De nieuwe samenwerking leidt tot één onafhankelijke en ondernemersgedreven stichting van bedrijven en organisaties die actief zijn in en rondom de open teelt en agrofoodbranche.

De Nederlandse akkerbouw wordt over de hele wereld gewaardeerd. Deze positie willen Agrofoodcluster en The Potato Valley graag behouden, zowel internationaal als nationaal, zo melden ze. Daarom bundelen beide organisaties hun krachten. Dit werd afgelopen week gevierd met een eerste gezamenlijke bijeenkomst met André Hoogendijk, directeur BO Akkerbouw, als spreker. Hij sprak over samenwerking in roerige tijden en feliciteerde de beide organisaties met de genomen stap.

Elkaar versterken
Het Agrofoodcluster focust zich op kennis, innovatie, business en onderwijs. The Potato Valley daarnaast op profilering van de pootgoedketen. "De kracht van beide stichtingen ligt in de verbinding tussen de vier O’s: onderwijs, overheid, ondernemers en onderzoek. In 2022 keken beide organisaties hoe ze elkaar kunnen versterken. Een samenwerking bleek voordelen te bieden in schaalgrootte van het pootgoedareaal, netwerk, impact, samenwerking met het onderwijs en hoeveelheid kennis die gedeeld kan worden. Beide besturen en stakeholders besloten daarom om de krachten in één cluster te  vertegenwoordigen."

Doorontwikkeling
Door de fusie kan de nieuwe organisatie door ontwikkelen in een groter gebied (provincies Friesland, Groningen en Flevoland) én met een breder netwerk. "Dit geeft meer mogelijkheden voor het stimuleren van kennis, innovatie, business en onderzoek in de agrofoodbranche. Beide stichtingen worden samengevoegd onder de naam Agrofoodcluster." 

Praktijk blijft centraal
Tineke de Vries, voorzitter The Potato Valley: "De praktijk blijft centraal staan. Door samen te werken zorgen we ervoor dat we kunnen blijven inspelen op de veranderende maatschappelijke wensen, houden we een sterke concurrentiepositie én kunnen we nieuwe generaties blijven interesseren voor de sector."

Breed netwerk
Rob Donker, voorzitter van Agrofoodcluster vult aan: "Met het brede netwerk van beide organisaties komen we door de fusie op  50 stakeholders. De hele keten is hierin vertegenwoordigd: van ontwikkeling tot verwerking en van machinebouw, ICT, onderzoek en onderwijs tot financiële dienstverlening. Hierdoor ontstaat er één onafhankelijke en ondernemersgedreven stichting van bedrijven en organisaties die actief zijn in en rondom de open teelt en agrofoodbranche." 

Voor meer informatie:
The Potato Valley
Hooge Zuidwal 1
9853 TJ Munnekezijl
+31 (0)6 51 112 070
[email protected]    
www.thepotatovalley.nl     

Agrofoodcluster
+31 (0)85 40 17 132
[email protected] 
www.agrofoodcluster.com 

Publicatiedatum: