Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeteringen aan de Databank Meststoffen doorgevoerd

In een markt waar de meststofprijzen sterk variëren, kan de behoefte naar het verruimen van de blik groeien. Het is dan goed om te kijken welke bemestingsproducten nog meer beschikbaar zijn. Dit is mogelijk met de databank meststoffen. De databank meststoffen biedt meer meststoffen en heeft haar zoekmogelijkheden vernieuwd, meldt het NMI. 

Nieuwe functionaliteiten
Het aantal meststoffen groeit snel. In de databank zitten inmiddels meer dan 1500 producten, zowel minerale meststoffen en kalkmeststoffen als organische meststoffen. De databank meststoffen geeft informatie over de beschikbare meststoffen in Nederland. Binnen de database is het gemakkelijker zoeken op productnaam, samenstelling, vast versus vloeibaar of producent naar meststoffen die passen binnen het persoonlijk bemestingsplan.

Denk bij samenstelling aan stikstof, fosfaat, kalium en andere nutriënten, inclusief micronutriënten. Deze informatie is vrij beschikbaar.

Daarnaast kan er eventueel ook een abonnement worden afgesloten voor detailinformatie over chemische en fysische eigenschappen, zoals de neutraliserende werking, de pH, de korrelgrootte en het stortgewicht.

Via deze website is toegang te verkrijgen tot de databank meststoffen. De databank meststoffen is een product van Nutriënten Management Instituut en VAA Data Works.

Bron: NMI 

 

Publicatiedatum: