Nigeria neemt fabriek in gebruik voor verwerking van uien en knoflook

In Nigeria gaat jaarlijks heel veel geld verloren door een gebrek aan goede verwerking van uien in het land. Het land oogst ongeveer 2 miljoen ton uien per jaar, waarvan tot voor kort ongeveer 40 procent verloren ging door gebrek aan doeltreffende verwerkingsfaciliteiten. Maar daar komt nu verandering in door de bouw van een verwerkingsfabriek.

"Ik ben bijzonder verheugd dat we de eerste fabriek voor de verwerking van uien en knoflook in gebruik kunnen nemen. De fabriek is ontworpen en gebouwd door Nigeriaanse ingenieurs na de oproep van de Raad om de voortdurende verspilling na de oogst van uien en knoflook te verminderen."

"Het RMRDC heeft in samenwerking met Afri-Generic Synergy Farms Limited, Chimbilco Technical Nigeria Limited en Sokoto State Investment and Properties Company Limited intensief gewerkt aan de doelstelling om ui en knoflook op industriële schaal tot vlokken te verwerken na onderzoek door het interne onderzoeksteam van de Raad."

Bron: tribuneonlineng.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.