Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouw handelsrelaties op in upcoming Bangladesh

De Nederlandse Ambassade in Dhaka organiseert van 20 tot en met 22 juni 2023 een handelsmissie naar Bangladesh. Nederlandse bedrijven en organisaties krijgen hiermee de mogelijkheid om hun agrifood-kansen in deze snelgroeiende markt te verkennen. Verken tijdens deze missie de markt en neem deel aan netwerkevenementen, locatiebezoeken en matchmaking.

Het verkennen van de lokale markten in Bangladesh, zoeken van zakenpartners en het zaken doen, staan centraal tijdens deze missie. Deelnemende bedrijven en organisaties zijn actief in de technische toelevering en tuinbouw (aardappel, groenten, bloemen). Zij hebben een focus op uitgangsmaterialen, bedekte tuinbouw, machines en apparaten, verwerking en logistiek.

Snelst groeiende economie en productie
Bangladesh heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende economische groei doorgemaakt van gemiddeld 7% in het afgelopen decennium. Het is daarmee uitgegroeid tot een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Hierdoor zijn er aanzienlijke vermindering van armoede en verbeteringen in de levensstandaard. Ze boeken opmerkelijke vooruitgang in de land- en tuinbouwproductiviteit, het variëren van de gewassen en het moderniseren van de teelttechnieken. Een verhoogde productie van hoogwaardige gewassen zoals rijst, groenten, fruit en visserij is hiervan het resultaat.

Relatie Nederland en Bangladesh
Marktonderzoeken naar relevante agrosectoren door RVO en de Nederlandse ambassade in Dhaka bieden waardevolle inzichten voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen en bieden een unieke kans om handelsbetrekkingen in Bangladesh aan te gaan. De relatie tussen Nederland en Bangladesh is overgegaan van hulp naar handel.

Het land heeft zijn op export gerichte industrieën uitgebreid, beleidshervormingen doorgevoerd en zich gericht op de ontwikkeling van infrastructuur, waaronder snelwegen, havens en energiecentrales. Bangladesh zet in op een gunstig ondernemingsklimaat, het verbeteren van de toegang tot financiering en het bevorderen van buitenlandse investeringen.

Meer informatie
Deze missie wordt georganiseerd door de Nederlandse Ambassade in Dhaka, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en handelsroute.nl. Ontvang meer informatie over de missie via Sandra Brandenburg via sandra@handelsroute.nl

Publicatiedatum: