Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria: Uiensector verliest jaarlijks bijna de helft van de oogst door gebrek aan verwerkingsfaciliteiten

Nigeria is het op twee na grootste uien telende land in Afrika met een geschatte oogst van twee miljoen ton uien per jaar. Helaas gaat jaarlijks bijna de helft van dit product verloren door verliezen na de oogst, die grotendeels worden toegeschreven aan het gebrek aan moderne opslagfaciliteiten en doeltreffende verwerkingsfabrieken.

Volgens Aliyu Maitasamu, de nationale voorzitter van de National Onion Producers Processors Marketers Association of Nigeria (NOPPMAN), importeert Nigeria nog steeds uivlokken bij gebrek aan eigen verwerkingsfabrieken. Hij denkt dat dit ten koste gaat van producenten die slechts ongeveer 40% van de totale oogst kunnen verwerken.

Maitasamu denkt dat Nigeria de capaciteit heeft om jaarlijks meer dan twee miljoen ton uien te telen, maar slechte en ontoereikende opslagfaciliteiten blijven het productiepotentieel beperken. Hij merkte op dat de uien die momenteel jaarlijks in het land worden geteeld niet genoeg zijn om aan de vraag van de Nigerianen te voldoen, vandaar de oproep om de teelt te verhogen om aan de 2,5 ton te voldoen die nodig is voor de lokale consumptie.

Bron: businessamlive.com

Publicatiedatum: