Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse regering overweegt invoer van 22.000 ton uien

De Filipijnse regering overweegt 22.000 ton uien in te voeren om de prijzen in het land te stabiliseren. Volgens Rex Estoperez, assistent-secretaris van justitie, ligt de prijs van uien op P120 per kilo en worden ze op de markten verkocht voor P200, wat volgens hem nog steeds hoog is.

Estoperez voegde eraan toe dat ook wordt gekeken naar de 117.000 ton uien in koelhuizen. Hij merkte op dat de hoeveelheid uien die de regering wil invoeren gebaseerd is op de informatie van het Bureau of Plant Industry dat het land 22.000 ton uien per maand verbruikt.

Hij voegde eraan toe dat het ministerie van Landbouw ook kijkt naar de referentie- en maximumprijzen voor uien om de prijs van de bollen te stabiliseren. Volgens de prijscontrole van het ministerie van Landbouw per 16 mei 2023 kostte de lokale rode ui P160 tot P200 per kilo en de witte ui P150 tot P200 per kilo.

[ P100 = €1.60 ]

Bron: manilatimes.net

Publicatiedatum: