Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterke vraag leidt tot hoogste niveau in zes jaar

Indiase uienexport +64%

De Indiase uienexport is in 2022-23 met 64% gestegen en bereikte met 2,53 miljoen ton het hoogste niveau in zes jaar dankzij de sterke buitenlandse vraag en het grotere aanbod. In waarde steeg de uienuitvoer met 22% tot 522,7 mln euro ten opzichte van het voorgaande jaar. De zendingen stegen door hogere aankopen van grote afnemers zoals Bangladesh, Maleisiƫ, de Verenigde Arabische Emiraten en Sri Lanka.

Volgens Ajit Shah, voorzitter van de Horticulture Produce Exporters Association, zien de exportvooruitzichten voor het lopende jaar er goed uit. Door de ongebruikelijke regenbuien is er echter veel schade aan de lading. "Ui is in overvloed beschikbaar, maar de kwaliteit is minder. Momenteel is de markt verzwakt omdat er meer producten van slechte kwaliteit en met regenschade op de markt zijn. Hoeveel hiervan kan worden uitgevoerd, moeten we afwachten," aldus Shah.

In 2022-23 bleef Bangladesh met ruim 670.000 ton de grootste afnemer van Indiase uien, gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten met 403.000 ton, Maleisiƫ met 393.000 ton en Sri Lanka met ruim 270.000 ton.

Bron: thehindubusinessline.com

Publicatiedatum: