Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regering van Bangladesh keurt import van 280.800 ton uien goed

In een persbericht op maandag verklaarde het ministerie van Landbouw dat de regering van Bangladesh de import van 280.800 ton uien heeft goedgekeurd. Eerder vertelde minister van Landbouw Md. Abdur Razzaque aan verslaggevers dat het ministerie van Landbouw vanaf maandag toestemming zal geven om uien te importeren. Het ministerie heeft dit besluit genomen om de belangen van alle consumenten te beschermen, waaronder de mensen met een beperkt inkomen als gevolg van de abnormale stijging van de uienprijzen.

De prijs van ui daalde naar Tk 75 per kg na de aankondiging van de invoer uit India. Op de groothandelsmarkt van Khatunganj werden uien die boven Tk 90 tot 95 werden verkocht, maandag aan het begin van de dag te koop aangeboden voor Tk 75 per kg. Kopers zijn echter moeilijk te vinden.

Retailers willen geen uien van de markt kopen uit angst dat de prijs verder zal dalen. Als gevolg hiervan zijn er op de groothandelsmarkt geen kopers te vinden, welke prijs er ook wordt gegeven, omdat uien voornamelijk door retailhandelaren worden gekocht.

[Tk 100 = €0,87 ]

Bron: daily-bangladesh.com

Publicatiedatum: