Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jungheinrich start productie in nieuwe fabriek in Chomutov

Jungheinrich is gestart met de productie in zijn nieuwe fabriek in Chomutov, Tsjechië. Na een bouwperiode van ongeveer 10 maanden rolde daar op 6 juni de eerste ETV 216i reachtruck van de band. De nieuwe locatie van 37.000 vierkante meter zal lokaal meer dan 350 nieuwe banen opleveren. Het projectbudget bedraagt ongeveer 60 miljoen euro, zo melden ze.

De nieuwe fabriek vormt voor Jungheinrich een centrale bouwsteen om de groeidoelstellingen uit de Strategie 2025+ te realiseren en de efficiëntie en winstgevendheid van het bedrijf te verhogen. Sabine Neuß, Chief Technology Officer bij Jungheinrich AG: "Met de nieuwe fabriek breiden we de capaciteit binnen ons Europese productienetwerk uit en zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst aan de aanhoudend sterk groeiende vraag naar onze interne transportmiddelen kunnen blijven voldoen. In Chomutov hebben we wereldwijd een van de modernste productiefaciliteiten voor heftrucks gebouwd. Ik ben hier ontzettend trots op en blij dat de productie nu is gestart."

Op dit moment draait de nieuwe fabriek nog in een eenploegendienst; op middellange termijn zal de fabriek overschakelen op een drieploegendienst om 24 uur per dag te kunnen produceren. Jungheinrich is voornemens om geleidelijk de gehele reachtruckproductie te verplaatsen naar de nieuwe fabriek in Chomutov. Hierdoor komt extra capaciteit vrij in de fabriek in Norderstedt, die het bedrijf zal gebruiken om ook hier verdere groei mogelijk te maken. In de fabriek in Norderstedt zal Jungheinrich zijn productieportfolio uitbreiden met onderdelen voor andere orderpicktrucks.

De eerste reachtruck uit Chomutov zal worden verscheept naar 'MARIE' in Frankrijk. "De ETV 216i maakt deel uit van de Jungheinrich POWERLiNE en heeft een geïntegreerde lithium-ion accu. Hij wordt beschouwd als de meest compacte en krachtige reachtruck in zijn klasse."

Voor meer informatie:
Jungheinrich
H.A. Lorentzweg 3
2408 AS Alphen aan den Rijn
0172 44 67 89
[email protected]
www.jungheinrich.nl

Publicatiedatum: