Agrofoodcluster groeit naar 50 stakeholders met de toetreding van Abemec

Agrofoodcluster, het samenwerkingsverband in de open teelt, heeft er sinds kort een nieuwe stakeholder bij, Abemec, zo melden ze.

Abemec is gespecialiseerd op het gebied van landbouwmechanisatie. De landbouw is in beweging. Thema’s als duurzaamheid en ondernemen met aandacht voor klimaat, bodem- en biodiversiteit, milieu, mens en dier zijn niet meer weg te denken in de sector. Door het ontwikkelen en aanbieden van oplossingen in de mechanisatie draagt Abemec hier actief aan bij.

Verschillende technieken staan in de startblokken om ingezet te worden. "Plaats specifieke robot oplossingen mogen, naast autonome en elektrische machines, niet meer missen. Zo wordt de agrariër ontzorgt en wordt er gewerkt met en aan duurzaam ondernemerschap. Dit vraagt om veranderende leeromgevingen en toepassingen op agrarische bedrijven. Samen met het Agrofoodcluster zal Abemec bijdragen aan het, op korte termijn, inzetten van innovatieve technieken in de akkerbouw en de overbrugging tussen het onderwijs en de praktijk maken."

Directeur Cor van Veldhuijsen van het Agrofoodcluster "Wij zijn erg blij met Abemec als nieuwe stakeholder. Hun expertise zorgt voor een extra impuls binnen onze pijler Innovatie."

Met de toetreding van Abemec groeit het Agrofoodcluster naar 50 betrokken deelnemers uit de akkerbouwketen.

Voor meer informatie:
Agrofoodcluster
info@agrofoodcluster.com
www.agrofoodcluster.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.