Nieuwe machines verwerken wekelijks meer dan 1 mln uienverpakkingen

Stourgarden, een Brits bedrijf dat in 1995 is begonnen en nu meer dan een miljoen pakken uien per week verwerkt, heeft onlangs weegmachines van Newtec aangeschaft om te voorzien in hun behoeften op het gebied van wegen en verpakken.

De nauwkeurige weegmachines van Newtec hielpen bij het automatiseren van het pakhuis van Stourgarden, terwijl de hoge kwaliteit van de producten van het bedrijf behouden bleef. Volgens Mick Patterson, manager van het verpakkingsstation van Stourgarden, heeft het bedrijf ongeveer al 23 jaar Newtec-weegmachines. De efficiëntie is verbazingwekkend en de porties zijn echt nauwkeurig.

Ideale weeg- en verpakkingsoplossing voor grote producten
Het eerste project van Stourgarden bestaat uit de Newtec weegmachine, model 4010W1 voor combinatie met twee-netten-op-rol machines (Horizontal Form-Fill-Seal Machines (HFFS)) aan elke kant van de weegmachine. De 4010W1 werd gekozen omdat deze ideaal is voor zeer grote producten zoals uien, aardappelen, bieten en citrus, en efficiënt omgaat met producten in grote maten en hoeveelheden.

Het tweede project betreft Newtec's weegmachine, model 4015B2 in combinatie met een Vertical Form Fill Seal (VFFS) verpakkings-machine. Stourgarden gebruikt drie weegmachines van Newtec, model 4015B2.

Volgens Stourgarden "bewerken we momenteel wekelijks meer dan een miljoen individuele verpakkingen met uien. Dit komt neer op meer dan 75.000 ton uien per jaar, allemaal geteeld in Essex, Suffolk, Norfolk en Kent." De weegmachines van Newtec garanderen een zeer hoge nauwkeurigheid, wat resulteert in een zeer laag percentage verspilling.

Uien optimaal verpakt met geautomatiseerde weegmachines van Newtec
Voor Stourgarden biedt de Newtec weegmachine, model 4010W1, een reeks voordelen voor het automatiseren en optimaliseren van het weeg- en verpakkingsproces van uien. Enkele van deze voordelen zijn een hoge weegnauwkeurigheid en een minimale verspilling van minder dan 0,2%, een hoge werksnelheid met een capaciteit tot 20 porties per minuut bij 25 kg, weegkoppen met de juiste afmetingen voor grote producten en porties en machine- en gegevensbeheer op afstand.

Mick Patterson getuigt van de voordelen van de Newtec machines. Volgens Patterson waren er uitdagingen voordat hij in een nieuwe lijn investeerde en Newtec kocht. "Ik heb veel andere weegmachines bekeken en vertrouwde op wat Newtec beloofde. Ik heb er twee gekocht en nooit meer omgekeken. We wilden zo nauwkeurig mogelijk wegen zonder de snelheid en kwaliteit aan te tasten. Naast de veelzijdigheid van de weegmachines, was wat echt het verschil maakte voor Patterson de nauwkeurigheid van de bewerkingen, evenals het handhaven van topkwaliteit met de hoogst mogelijke snelheid."

De machine zelf bestaat uit een duurzame roestvrijstalen constructie met heavy-duty trilbanen om het product naadloos in de weegkoppen te plaatsen. Newtec's machine model 4010W1 biedt efficiëntie en betrouwbaarheid en is speciaal gebouwd voor de verwerking van grote producten zoals uien en aardappelen. De machine bestaat uit extra grote weegkoppen zodat het overbruggen van producten kan worden voorkomen. De weegkoppen zijn eenvoudig zonder gereedschap te verwijderen.

Newtec WebServices, waarmee de machine op afstand kan worden onderhouden en de teeltgegevens kunnen worden beheerd, voegt waarde toe aan het aanbod van de machine. Bovendien kan de intuïtieve interface van Newtec worden geüpgraded en maakt het niveau van automatisering het wegen en verpakken nauwkeuriger en beheersbaarder zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de producten en met behoud van een uitstekend prestatieniveau.

Newtec's weegmachine, model 4015B2, verbetert het weegproces door een high-speed weegcapaciteit met 15 koppen en een VarioSpeed functie die zorgt voor aanpasbaarheid en flexibiliteit.

Er is ook een optionele count-to-target kit die ervoor zorgt dat klanten voldoen aan de doelstellingen voor verpakkingen met een specifiek aantal producten. Bij één enkele afvoer heeft de weegmachine een capaciteit tot 100, afhankelijk van de kilogrammen van de producten (voor grote producten zoals uien en aardappelen). De capaciteit van de machine verhoogt de weeg- en verpakkingsprestaties en past zich aan de verpakkingsbehoeften en portiegrootte van de producten aan.

Voor meer informatie:
Maria Birch Sterregård
Newtec A/S
Tel.: +45 66 15 84 44
www.newtec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.