Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse regering biedt uientelers noodhulp na overstromingen en cycloon

Deze week hield de Nieuw-Zeelandse minister Jo-Anne Marie Luxton, minister van Douane en geassocieerd minister van Landbouw, een toespraak over het Sustainable Food and Fibres Future Project. Ze richtte zich tot de Nieuw-Zeelandse uiensector met de volgende woorden:

"De uiensector verdient, ondanks zijn bescheiden reputatie, meer erkenning. Zeker als je bedenkt dat deze sector meer dan $14 miljard waard is en naar landen over de hele wereld exporteert. Of je nu nasi goreng eet in Indonesiƫ, shepherd's pie in het Verenigd Koninkrijk of Franse uiensoep in Frankrijk, de kans is groot dat het gemaakt is met Nieuw-Zeelandse uien."

"Nieuw-Zeeland teelt uien van Pukekohe tot Canterbury. Ruim 15 procent van onze teelt vindt plaats in Hawke's Bay, dat zoals we weten dit jaar zwaar getroffen werd door de cycloon Gabrielle. We weten ook dat de uienoogst in Pukekohe zwaar getroffen is door de overstromingen in Auckland in januari."

"Voor boeren die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van hun gewassen, kunnen gebeurtenissen als deze enorme stress veroorzaken. Landbouw is al een uitdagende bedrijfstak en steeds zwaardere weersomstandigheden maken het alleen maar moeilijker. Ik wil mijn oprechte medeleven betuigen aan alle aanwezigen hier van wie de bedrijven getroffen zijn door de recente catastrofale weersomstandigheden."

"Onze regering zet zich in om uientelers waar mogelijk te ondersteunen. Onlangs hebben we een Waikato On Farm Support team opgericht dat dit jaar relaties heeft opgebouwd met telers in Pukekohe en ondersteuning heeft geboden tijdens de noodhulp en het herstel na de cycloon Gabrielle."

Bron: beehive.govt.nz

Publicatiedatum: