Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nog een stijging verwacht tegen december

Uienprijzen in heel India licht gestegen

De uienprijzen zijn de afgelopen maand in de meeste delen van India gestegen en kunnen nog verder stijgen. Vertraging bij het inzaaien van kharif-uien door de late komst van de moesson en een waarschijnlijke afname van het areaal hebben de aanvoer al negatief beïnvloed en de schaarste kan in december nog verder toenemen, aldus handelsbronnen.

Handelaren en telers uit Maharashtra zeggen dat de uienvoorraden in de staat momenteel voldoende zijn om aan de vraag voor de komende drie maanden te voldoen. Maar omdat er mogelijk onvoldoende kharif-oogsten zijn, zullen de prijzen tegen december waarschijnlijk stijgen.

Momenteel liggen de referentieprijzen in Lasalgaon, Maharashtra, het centrum van de uienhandel in het land, tussen Rs 800 en 900 per 100 kg.

Volgens de gegevens van het ministerie van Consumentenzaken zijn de gemiddelde consumentenprijzen voor uien in alle vijf de regio's de afgelopen maand echter aanzienlijk gestegen.

[Rs 100 = €1,10]

Bron: financialexpress.com

Publicatiedatum: