Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrijhandelsovereenkomst Australië-VK goed voor uienexport

De huidige hoge uienprijzen in Europa zijn het gevolg van de hittegolf en de droogte in het groeiseizoen van afgelopen zomer. Dankzij de tariefverlagingen in het kader van het vrijhandelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk, dat op 31 mei 2023 in werking is getreden, kan het goede groeiseizoen van Australiƫ het tekort aanvullen.

"Dankzij het vrijhandelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk zijn de tarieven voor Australische uien gedaald van 8% naar nul", zegt Ezz Farghaly, Operations & Sales Coordinator van SAI World. Nu kunnen Australische producten concurreren op de Britse en Europese markten.

Farghaly verwacht meer orders voor Tasmaanse lange dag uien. "Deze uien hebben een uitstekende houdbaarheid en kunnen tot wel een jaar worden bewaard," legt hij uit. "Tasmaanse uien zijn opmerkelijk. Ze behouden hun kwaliteit en smaak. De feedback van onze klanten in Rotterdam en Hamburg, waar we de uien al enige tijd naartoe sturen, is uitstekend."

Perfecta Produce, als onderdeel van SAI World, is de langst gevestigde uienteler en exporteur in Tasmaniƫ. Het teelt 10.000 ton uien per jaar. Sinds de start in 1984 heeft het een reputatie opgebouwd van klanttevredenheid, gebaseerd op kwaliteitsproducten, snelle respons en snelle service.

Bron: austrade.gov.au

Publicatiedatum: