Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen in Oekraïne verlaagd door groeiend aanbod nieuwe binnenlandse oogst

Het aanbod van binnenlandse vroege uien in Oekraïne is momenteel veel groter dan de vraag, meldt EastFruit. Een seizoensgebonden stijging van het aanbod dwingt Oekraïense uientelers dus om hun prijzen voor de uienoogst van 2023 te verlagen.

De huidige prijzen van vroege uien in Oekraïne schommelen tussen UAH 28-36/kg (€ 0,70-0,90/kg), een daling van 15% vergeleken met het einde van de vorige week.

De prijzen dalen om verschillende redenen. Ten eerste normaliseerden de weersomstandigheden in Oekraïne en begonnen de meeste telers uit de zuidelijke regio's met de oogst. Hierdoor is het aanbod aanzienlijk toegenomen. Ten tweede is de vraag naar uien nog steeds relatief laag op de Oekraïense markt.

Het is ook vermeldenswaard dat de huidige uienprijzen in Oekraïne nog steeds 77% hoger liggen dan eind juni 2022. Toch denken handelaren dat de prijzen zullen blijven dalen door een gebrek aan handelsactiviteit en een snel groeiend aanbod van nieuwe binnenlandse oogsten, waardoor Oekraïense telers gedwongen worden om hun prijzen dagelijks te herzien.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: