Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PGS Group versterkt aanwezigheid in Europa door strategische overname van het Nederlandse bedrijf Den Doelder Pallets

PGS Group kondigt, in nauwe samenwerking met Den Doelder Pallets, de overname van deze Nederlandse entiteit aan. Deze stap past in de actieve consolidatiestrategie van de PGS Group en versterkt haar positie in de Europese markt. Met de overname, die op 30 juni 2023 effectief werd, breidt de groep haar netwerk voor het eerst naar Nederland uit. De Nederlandse palletmarkt biedt de groep groeipotentieel en is als land interessant vanwege de focus op duurzaamheid, een gunstige geografische ligging en een sterke economie.

Den Doelder Pallets brengt voor de PGS Group meer dan alleen een uitbreiding van de markt. Ondanks de uitdagingen van COVID-19 en de Oekraïense crisis bleef Christian Den Doelder, CEO van Den Doelder Pallets, investeren in duurzame productie en ketenintegratie. Twee jaar geleden werkte het bedrijf dan ook samen met een Noorse investeerder om een reeks ambitieuze doelen te verwezenlijken. De inspanningen hebben geleid tot een volledig circulair productiemodel en de recente oprichting van een biomassacentrale. Het bedrijf is momenteel ook vergaand verticaal geïntegreerd en beschikt over een zagerij, drie productiesites, een sorteer- en herstelafdeling, en een uitgebreid beheer van houtafvalstromen van klanten.

De beslissing om te verkopen was voor Christian Den Doelder dan ook enigszins beladen. "In onze familiegeschiedenis heeft mijn grootvader het bedrijf ook verkocht omdat hij wist dat het gunstig was, en later werd het door mijn vader weer teruggekocht. We streven altijd naar het beste voor het bedrijf." De CEO van Den Doelder Pallets, is terecht trots op waar het bedrijf nu staat, maar gelooft erin dat de PGS Group met zijn hoge duurzaamheidsambities het bedrijf naar een volgend niveau zal tillen.


Luc Grauwet, CEO van PGS Group

De overname omvat een werknemersbestand van 70 mensen, alle locaties, eigendommen, productiemiddelen en de biomassacentrale. Luc Grauwet, CEO van PGS Group, garandeert de bedrijfscontinuïteit, het behoud van werkgelegenheid en een duurzame toekomst. De PGS Group is een stevig gevestigde organisatie. Ze telt momenteel ruim 850 werknemers en heeft vestigingen in acht landen. Nederland wordt nu ook aan dit portfolio toegevoegd. Deze stap benadrukt opnieuw de ambitie van Grauwet en zijn groep om te blijven groeien en evolueren.

Ook Jean-Louis Louvel, president en tevens stichter van de PGS Group, is enthousiast over de overname: "Schaalvergroting wordt steeds belangrijker in onze industrie. Het biedt efficiëntievoordelen en stelt ons in staat om klanten professioneel, flexibel en betrouwbaar te bedienen.”

Publicatiedatum: