Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Project aansturen is ook 'met je poten in de klei staan'!"

Voor een praktijkproject als UIreka is het belangrijk dat de aansturing niet alleen vanachter de vergadertafel plaatsvindt, maar juist dat beslissingen worden genomen met eigen kennis vanaf de werkvloer, zo meldt UIreka. Tegen deze achtergrond bracht een delegatie van de Stuurgroep in de derde week juni een bezoek aan proefboerderij Rusthoeve.

Hier werden ze in het veld door Dominique Cammaert en Cor van Oers namens proefuitvoerder UIKC enthousiast en uitvoerig bijgepraat over onder andere het irrigatieonderzoek. Lijn Moerdijk en Gijsbrecht Gunter gaven aan onder de indruk te zijn van alle geavanceerde systemen die op dit moment binnen het onderzoek worden ingezet en waren zeer content hoe de proefvelden er bij lagen. Gunter: "Verder was ik blij te horen dat verschillende boeren het telen op ruggen en bedden in de praktijk uitproberen, al dan niet in combinatie met irrigatie/fertigatie. Ook hen willen wij verder helpen met de resultaten van ons onderzoek!"

Bron: UIreka

Publicatiedatum: