Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We krijgen steeds vaker vragen uit het buitenland over aanpakken Fusariumproblemen"

Na ruim zes jaar UIreka-onderzoek naar Fusariumproblemen in de Nederlandse uienteelt, weet UIreka ondertussen dat Fusarium oxysporum f.sp. cepae hier de grote boosdoener is. "Gelukkig boeken we aansluitend de eerste succesjes in onze zoektocht naar oplossingen", zo meldt UIreka.

"Onze inspanningen blijven ook in het buitenland niet onopgemerkt; steeds vaker krijgen we vragen hoe we hier de problemen aanpakken. In landen als Japan (stengelui en knoflook), de VS (ui en knoflook), Braziliƫ (ui), Israƫl (ui), India (ui) en andere EU-landen zijn namelijk de problemen met Fusarium oxysporum f.sp. cepae groot."

"We weten echter niet of we hier te maken met genetisch precies dezelfde pathogeen of toch een ander. Zo zien we bijvoorbeeld in Finland en de laatste jaren ook in Spanje een flinke toename van Fusarium proliferatum. Dergelijke informatie is voor ons van groot belang om bedacht te zijn op nieuwe of net andere pathogenen."

Publicatiedatum: