Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nationwide Produce sluit vestiging Vitaal Poeldijk

Tholen - Vitaal Europe, de Nederlandse tak van het Britse handelsbedrijf Nationwide Produce sluit per 31 juli de vestiging in Poeldijk. Dat heeft het bedrijf dinsdagochtend bekendgemaakt.

Ten gevolge van Brexit is het volume producten dat door het handelsbedrijf verwerkt wordt, drastisch verminderd. “De dagen dat in Poeldijk een gemengd pallet met producten werd verzameld om direct aan een klant in het Verenigd Koninkrijk te worden geleverd, zijn voorbij”, aldus Tim O’Malley, managing director van Nationwide Produce. Er blijft een inkoop- en administratiekantoor in Poeldijk behouden dat zal samenwerken met het andere Nederlandse kantoor van Nationwide Produce, in Emmen.

Vitaal Poeldijk werd in 2004 opgericht en maakt deel uit van het Britse handelsbedrijf Nationwide Produce. “Na lang wikken en wegen hebben we besloten om op 31 juli te stoppen met ons magazijn in Poeldijk bij ABC Westland. De reden hiervoor is, voornamelijk als gevolg van Brexit, dat de hoeveelheid werk die door het magazijn in Poeldijk gaat aanzienlijk is afgenomen. De dagen van het verzamelen van een gemengde pallet met producten in Poeldijk voor levering rechtstreeks aan een klant in het Verenigd Koninkrijk zijn voorbij. De post-Brexit protocollen vereisen een aanzienlijke hoeveelheid papierwerk en verwerkingskosten voor elke zending. Dit zal in oktober verder toenemen met verplichte fytosanitaire certificaten voor alle verse producten uit de EU naar het VK”, schrijft Tim O’Malley in een verklaring.

“Dit heeft ertoe geleid dat we ons bedrijf opnieuw hebben gemodelleerd. We hebben onlangs een grote uitbreiding toegevoegd aan ons depot in Evesham, dat gunstig gelegen is in Midden-Engeland voor logistieke doeleinden. We hebben 5 extra multi-temperatuur koelhuizen met een capaciteit van 2500 pallets. Hierdoor kunnen we grote volumes inkopen en onze klanten gesplitste pallets met meerdere producten aanbieden tegen concurrerende prijzen.”

Het bedrijf gaat hiermee over op een directer model waarbij ze leveringen rechtstreeks van Nederlandse telers aan hun depots of klanten regelen zonder de kosten van RH&D in Poeldijk. “Daarvoor hebben we daar nog steeds administratief personeel nodig, omdat er nog steeds veel papierwerk moet worden afgehandeld. We zullen een inkoop/administratiekantoor in Poeldijk blijven houden dat zal samenwerken met ons andere NL kantoor in Emmen. Het belangrijkste verschil is dat we niet langer een eigen magazijn zullen hebben, omdat dat een dure luxe is geworden. We gaan over op een directer model om de kosten te verlagen en daardoor concurrerender te worden."

Het bedrijf wil hun leveranciers en dienstverleners bedanken en geruststellen dat deze wijziging geen invloed heeft op onze toewijding aan onze gevestigde activiteiten in NL. “We willen onze NL-activiteiten blijven bouwen voor de toekomst, alleen in een andere vorm.”