Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scania Benelux en Shell installeren openbare laadinfrastructuur

Scania en Shell Commercial Road Transport delen de ambitie om de zware transportsector te decarboniseren. Ze bundelen hun krachten om openbare snellaadstations met Shell Recharge-laders te bouwen op het Scania dealernetwerk in Nederland, met de potentie om uit te breiden naar de hele Benelux. Deze strategische stap toont de intentie van beide bedrijven om te investeren in oplaadinfrastructuur voor elektrische vrachtwagens en bussen als onderdeel van hun toewijding om de zware transportsector te decarboniseren.


Sandra Geilings, Shell Commercial Road Transport Cluster Manager Benelux en Frankrijk en Janko van der Baan, MD Scania Benelux

Elektrificatie is een belangrijke ontwikkeling voor commercieel wegvervoer; en met emissievrije zones die naar verwachting tegen 2025 stedelijke logistiek zullen transformeren, zal de vraag naar elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuur aanzienlijk toenemen.

Scania Benelux is van plan dit programma te lanceren en zoveel mogelijk Scania-locaties op te nemen, waarbij ze momenteel de volgende selectie overwegen: Alkmaar, Waddinxveen, Emmen, Deurningen, Roosendaal en Zwolle.

Janko van der Baan, MD Scania Benelux: "Zware vloten hebben betrouwbare en kostenefficiƫnte oplaadmogelijkheden nodig voor batterij-elektrische voertuigen (BEV). De ontwikkeling van dit openbare netwerk stelt vlootbeheerders in staat om elektrische vrachtwagens in een groeiend landschap te exploiteren."

Sandra Geilings, Shell Commercial Road Transport Cluster Manager Benelux en Frankrijk: "Elektrificatie van de zware transportsector is cruciaal voor het decarboniseren van deze industrie. We zijn trots om dit initiatief te ondersteunen met hoogwaardige truck laders en infrastructuurontwerp in Nederland, een markt die vooroploopt in de energietransitie."

De intentie past perfect binnen de filosofie van Scania om hun dienstenportfolio uit te breiden via partnerships met andere toonaangevende bedrijven, zoals Van der Baan uitlegt: "We hoeven niet noodzakelijk eigenaar te zijn van de diensten die we aan onze klanten leveren."

Het bouwen van een emissievrij netwerk op strategische locaties in de Benelux zal baanbrekend zijn voor transportklanten vanwege een baanbrekend element van de operationele opzet met Shell Recharge-laders. Klanten hebben nu de mogelijkheid om de trucklader in te plannen via een cloudgebaseerde boekingstool. Transporteurs die gebruikmaken van Scania's nieuwe Charging Access-platform kunnen ook al de snellaad functie gebruiken.

Voor meer informatie:
Nico van der Klugt
Scania
Phone: + 31 (0)76 5254 000
E-mail: [email protected]

Publicatiedatum: