Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw op Honderdland zit H.Z. Logistics als een jas

Tholen - Tijdens het Pinksterweekend deed H.Z. Logistics haar intrede in de nieuwbouw op Honderdland in Maasdijk. "De bouw is voorspoedig verlopen en ook de verhuizing verliep vlekkeloos. Het belangrijkste is dat onze klanten er niets van hebben gemerkt", vertelt directeur Barry Zuiderwijk. Op de nieuwe locatie heeft de logistieke dienstverlener een crossdockcentrum van 12.000 m2 met 32 docks tot haar beschikking. Daarnaast is een moderne garage met wasstraat gebouwd van 2.000 m2 voor service en onderhoud aan het wagenpark. De wasstraat wordt gebruikt voor het eigen wagenpark, daarnaast zijn collega transporteurs ook welkom.

De nieuwbouw kende een vrij lange aanloopperiode. "In 2014 waren we naar De Lier verhuisd, maar we maakten zo'n groei door dat we in 2016 al doorkregen dat de locatie al snel te klein werd. Daarbij waren er op het voormalige veilingterrein in De Lier meer bedrijven die hard groeiden. In 2017 hebben wij de grond op Honderdland verworven." Duurzaamheid stond centraal bij de bouw. Zo is de nieuwe locatie volgens de normen van BREEAM Excellence gebouwd. "Op het crossdockcentrum liggen 1.600 zonnepanelen en op de garage ernaast nog eens 700", vertelt Barry.

Vandaag de dag bestaat het wagenpark van H.Z. Logistics uit 450 eigen trekkers /150 charter trekkers met 700 koeltrailers. "De opmars die we gemaakt hebben is vooral te danken aan een autonome groei binnen ons bestaande klantenpakket in de AGF- en sierteeltsector", vertelt Barry. "We zijn in ruim 35 jaar uitgegroeid tot een logistiek specialist door heel Europa, met een focus op het Verenigd Koninkrijk, Midden- en Zuid-Europa. Van internationaal en intermodaal AGF- Sierteelt (groupage)transport, scheepsbevoorrading en warehousing; dagelijks nemen wij onze klanten alle mogelijke logistieke zorgen uit handen."

Het aantrekken van personeel blijft uitdagend, maar is volgens de transportondernemer niet meer zo lastig als een paar jaar geleden. "We besteden veel tijd en aandacht aan het opleiden van jonge Nederlandse chauffeurs. Maar ook op onze buitenlandse vestigingen in Polen, Roemenië en Engeland merken we dat de markt wat afgekoeld is. Er is meer aanbod van personeel dan de afgelopen jaren." De Brexit zorgde niet voor een daling van het transportvolume. Je ziet dat het Verenigd Koninkrijk een specialisatiemarkt is geworden. Er zijn hierdoor ook partijen afgevallen. Wij transporteren er in elk geval niet minder volume heen."

In het intermodale transport is H.Z. Logistics al jarenlang actief, onder meer met het railvervoer naar Italië. Drie jaar terug investeerde het transportbedrijf in een dertigtal Volvo FH LNG-trucks. "Met de fors gestegen gasprijzen vorig jaar werd dit financiële plaatje heel anders. Dat maakt wel dat we hier voorzichtiger mee zijn geworden. Inmiddels zijn de kosten wel gestabiliseerd", vertelt de transportondernemer. Hij houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het vrachtvervoer op waterstof goed in de gaten. "Dit is zeker de toekomst. Nu is alleen de infrastructuur hier nog niet op berekend, dus deze introductie zal nog wel even op zich laten wachten. "

De onderscheidende factor voor de logistieke onderneming zit' m volgens Barry in de schaalgrootte en flexibiliteit die zij de klanten kunnen bieden. "Tegelijkertijd staat, hoe groot we ook zijn, het directe contact met de klant en goede service bij ons hoog in het vaandel.. Uiteindelijk komt dit toch vaak neer op het nakomen van de gemaakte afspraken en op tijd de handel leveren."

Voor meer informatie:
Barry Zuiderwijk
HZ Logistics
Honderdland 1093
2676 LV Maasdijk
+31 (0) 174 52 55 96
[email protected]
www.hzlogistics.eu
www.truckwashwestland.nl