Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge Keniaanse uienprijzen door verminderde import uit Tanzania

Kenianen worden geconfronteerd met hoge uienprijzen nu handelaren worden getroffen door een tekort aan uien. Uien worden nu voor Sh150 per kilo verhandeld vanwege de verminderde import uit Tanzania. Het tekort is ook verergerd door een daling van de teelt, hoge teeltkosten en droogte in het land in de afgelopen jaren. Vergeleken met de afgelopen maanden zijn de uienprijzen met maar liefst 87,5 procent gestegen ten opzichte van Sh80 per kilo in maart, afhankelijk van het uienras.

Op de markt in Nyeri Town zijn er maar weinig handelaren die hun uien op voorraad hebben, vanwege de hoge prijs van het product. Volgens Benjamin Kamanja, de voorzitter van de handelaren op de Chaka markt, hebben ze altijd vertrouwd op Tanzaniaanse uien vanwege de kwaliteit, prijs en stabiele aanvoer.

Consumenten geven ook de voorkeur aan uien uit het buurland omdat ze goed gedroogd zijn en daardoor langer houdbaar zijn dan lokaal geteelde uien. Telers in Tanzania verkopen de uien nu aan Keniaanse handelaren voor tussen de Sh115 en Sh120 per kilo, terwijl dat een paar maanden geleden nog tussen de Sh30 en Sh40 was voor dezelfde hoeveelheid. "Er komen heel weinig uien uit Tanzania en we zijn sterk afhankelijk van hun aanvoer. Dit betekent dat de prijzen zullen blijven stijgen vanwege het tekort," zei de voorzitter.

[Sh100 = €0,63 ]

Bron: nation.africa

Publicatiedatum: