Perspectief op de korte keten: weg naar verandering of een blijvende niche?

Afgelopen jaren zijn in Zuid-Holland talloze korteketeninitiatieven gestart, boerencoöperaties opgericht, boerderijwinkels geprofessionaliseerd en ontwikkelden boeren hun eigen merken en producten. Met wisselend succes. Daarom vroeg Voedselfamilies zich af: wat is de rol van de korte keten? Is het realistisch dat de korte ketens een oplossing zijn voor de ontwikkelingsvraagstukken van ons voedselsysteem? Kan de korte keten een opstap vormen naar een ander voedselsysteem? Of blijft het de eeuwige niche?

Wanneer vinden we een korte keten überhaupt succesvol? Is er een verbinding met het supermarktmodel van schaalgrootte, logistieke efficiency en aandeelhouderswaarde? Of is de wereld van de korte keten gebaseerd op fundamenteel andere waarden? Voedselfamilies, een organisatie die werkt aan de transitie van het voedselsysteem, ging op onderzoek uit en liet een mix van sprekers verschillende invalhoeken belichten.

Lees hier de longread.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.