Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thijs Rutten, Mercuur Groep

“Samenwerking met Selecta one is winst voor alle partijen”

Tholen - “We willen graag groeien in transport, er is volume zat en ook worden we goed gevonden. Maar vanwege het chauffeurstekort rijden we commercieel gezien de laatste jaren met de voet op de rem. We proberen ook daarom onze blik te verbreden en te kijken waar we klanten op andere manieren van dienst kunnen zijn.”


Thijs Rutten

We spreken Thijs Rutten, sinds 2018 directeur-eigenaar van Mercuur Groep BV, een logistieke dienstverlener met vestigingen in Venlo, Herongen (D) en Kevelaer (D) met een lange staat van dienst in vooral het sierteelttransport. Daarnaast rijdt men champignons en kant-en-klaarmaaltijden, eieren en buiten de voor- en najaarspiek ook nog wat bieten en andere (agro)producten.

Waarde toevoegen
“De kunst van het diversifiëren zit hem in niet alleen in het van A naar B rijden, maar zien waarin je klanten op andere vlakken zou kunnen ondersteunen”, weet Thijs. “Je wilt duurzame klantrelaties opbouwen en soms betekent dat: bepaalde zaken overnemen. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Selecta one, een grote pootgoedproducent met productielocaties in Afrika, Griekenland, Zuid- Duitsland en ook bij derden, d.w.z. bij plantenkwekers overal en nergens. Op goed moment moet dat naar de kweker en dat is een serieuze logistieke operatie. Nu hebben wij gezegd: wat als wij dat voor jullie oppakken? Daar had men wel oren naar en sinds vorig jaar komen al die aanvoerlijnen samen op onze locatie in Kevelaer. Daar trekken wij de karren op trayniveau uit elkaar en zetten de zendingen klaar voor transport.”

De winst die dit voor alle partijen oplevert is evident. “Dat verwerken gaat heel snel: een zending die zondag overdag aankomt wordt ’s nachts klaargezet en de volgende ochtend om 9 uur bij de klant in het Westland geleverd. Dat is 1 of 2 dagen sneller dan dat Selecta dat zelf voor elkaar kreeg, terwijl zij zich bovendien weer beter kunnen focussen op hun corebusiness, namelijk de opkweek en verkoop van materiaal. Hun klanten zijn tot slot tevreden over de snelheid en kunnen niet meer zeggen dat hij via de concurrent zijn spullen altijd een dag eerder kreeg.”

Zoals de samenwerking met Selecta zijn er meer, waar het bedrijf graag verder op inzet. “Op die manier voegen we echt waarde toe en daar is iedereen mee geholpen. Het is mede dankzij dit soort ontwikkelingen dat onze bedrijfsvoering gezonder is geworden en kunnen doorpakken. Daarnaast hebben de overnames van Voltrans vorig jaar (een kleiner bedrijf dat is gespecialiseerd in de distributie van eieren) en vooral die van Schiffer in 2020 (een grote speler in de sierteelt in Niederrhein waarmee we al nauw samenwerkten en waarmee de synergie op alle vlakken zo groot was dat een fusie bijna logisch leek) bijgedragen aan een solide uitbouw van het bedrijf.”

Verhuis
Last but not least staat de verbouwing van het nieuwe pand op de agenda. Recentelijk heeft Mercuur, dat voorheen huurde op Fresh Park Venlo, zijn intrek genomen in het voormalig pand van Verheijen Transport, op slechts 1500meter van veiling Rhein-Maas aan de Nederlandse kant van de grens. Er komen nieuwe kantoren in en ook wordt de buitenruimte onder handen genomen. Tot slot hebben investeringen in wagens en vooral chauffeurs – Mercuur heeft zo’n 40 wagens op de weg en 100 man personeel in dienst – blijvend aandacht. “Dat klinkt misschien erg commercieel, maar het is echt zo: er moet aandacht zijn voor iedereen. Op bedrijfsniveau zie je wat dat betreft toch grote verschillen. Iedereen moet serieus worden genomen, qua centen moet het kloppen, de sfeer moet goed zijn en je moet af en toe wat organiseren. We zijn en blijven in de eerste plaats transporteur, ons eerste en voornaamste belang is dan ook onze chauffeurs en medewerkers.”

Voor meer informatie:
Thijs Rutten
Mercuur Groep BV
Tel.: +31 (0)6 22547039
m.rutten@mercuur-logistics.nl
www.mercuur-logistics.nl