Eqraft verhuist eind 2023 naar nieuw pand Emmeloord

Maandag 31 juli was een bijzondere dag, zo middenin de zomervakantie: in alle vroegte stond het zestigkoppige Eqraft-team aan de Werktuigenweg in Emmeloord om het splinternieuwe bedrijfspand te bewonderen.

De afgelopen jaren waren voor Eqraft een periode van flinke groei. De verkoop van diverse optische sorteerders, nieuwe klanten verspreid over heel de wereld en een groot aantal nieuwe medewerkers verdeeld over verschillende teams, van engineering en software tot inkoop en buitendienst. Dat alles betekende dat Eqraft behoefte had aan meer ruimte.

Des te fijner was het toen directeuren Marcel Kampes en Rutger Keurhorst een aantal weken geleden dit nieuwe pand aan de Werktuigenweg spotten en na een bezichtiging was het al snel rond: dit moest de nieuwe locatie worden. Het gebouw is in 2022 opgeleverd en dus splinternieuw, maar vooral: groot genoeg om aan de wensen en groeiambities van Eqraft te kunnen voldoen. En dit alles op slechts een kilometer afstand van het oude pand.

Eqraft blijft in Emmeloord
Managing Director Marcel Kampes: “We zijn blij dat we op kleine afstand van onze huidige locatie een nieuwe plek hebben gevonden en dat we daarmee in de Noordoostpolder kunnen blijven, een van de epicentra van de Nederlandse agri-industrie. We hebben een band met deze plek: hier ligt onze historie en bevinden zich veel van onze klanten en toeleveranciers. En natuurlijk onze medewerkers: veel van hen wonen in de omgeving.”

Toekomstgericht
De nieuwe locatie betekent forse uitbreiding van de bedrijfsruimte: het pand aan de Werktuigenweg beslaat namelijk zo’n 6.600 vierkante meter, verdeeld over moderne werkplekken en vergaderruimtes, een magazijn, een assemblage- en expeditieruimte. Het nieuwe Eqraft hoofdkantoor beschikt verder over 21 overheaddeuren, kranen met verschillende hijsvermogens, LED-verlichting en vloerverwarming. In de kantoorruimte van zo’n 1000 m2 krijgt elk team zijn eigen, vaste plek. CFO Wouter Kaptijn: “Ik ben blij dat we door deze verhuizing onze mensen de ruimte kunnen bieden die ze verdienen. Dit bedrijfspand sluit aan bij de kwaliteit van onze machines en bij onze ambities.”

Nieuw hoofdkantoor
De komende maanden zullen in het teken staan van de aankleding en inrichting van het nieuwe pand. Een speciaal projectteam is aangesteld om te zorgen dat de verhuizing nog voor het einde van het jaar kan plaatsvinden. Gelukkig is het gebouw gebruiksklaar en is het alleen een kwestie van de puntjes op de i zetten. Director Commerce Rutger Keurhorst: “Ik kan niet wachten om onze klanten rond te leiden langs de productiefaciliteiten en ontwikkelteams in ons nieuwe Eqraft hoofdkantoor. Dat doen we uiteraard tijdens een feestelijke opening voor klanten, leveranciers, familie en vrienden, waarover we later zullen berichten.”

Het nieuwe adres vanaf 2024: Werktuigenweg 7, 8304 AZ Emmeloord.

Voor meer informatie:
Rutger Keurhorst
Eqraft
Tel.: +31 (0)527 256 130
info@eqraft.com
www.eqraft.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.