Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SMK herhaalt oproep tot samenwerking met CBL

SMK werkt graag mee aan het plan van Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) om te komen tot een breed gedragen duurzaamheidsstandaard en een goed economisch model voor deelnemende boeren en tuinders met de focus op versproducten van Nederlandse bodem. SMK herhaalt deze oproep nu het Landbouwakkoord is mislukt en CBL heeft laten weten het plan voor het ontwikkelen van een eigen duurzaamheidsstandaard te willen doorzetten.

SMK heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het beheer van breed gedragen duurzaamheidsstandaarden die onder andere voldoen aan de eisen die Milieu Centraal stelt aan Topkeurmerken. Bij het keurmerk On the way to PlanetProof zijn op dit moment meer dan 3000 boeren en tuinders aangesloten. Vrijwel alle Nederlandse supermarkten maken gebruik van het keurmerk bij de inkoop van versproducten.

Door gebruik te maken van de bestaande kennis, infrastructuur en systemen, wordt voorkomen dat een onbedoelde vertraging en kans op grootschalige uitval van nu deelnemende boeren en tuinders optreedt. SMK stelt het systeem achter het keurmerk On the way to PlanetProof branchebreed ter beschikking. De stichting werkt daarvoor graag samen met alle andere betrokken stakeholders, zoals boeren, tuinders, voedselproducenten, verwerkers, foodservice, retailers, ngo's, overheid, wetenschap en andere keurmerkorganisaties. SMK wil er graag met CBL over in gesprek.

Bron: SMK

Publicatiedatum: