Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans Timmers aan de slag als bedrijfskundig adviseur binnen HKB-Advies

"Mijn ervaring in AGF en sierteelt en bedrijfskundige kennis vertaal ik naar een bereikbaar en betaalbaar advies"

Tholen - De tuinbouwsector- en handel kreeg Frans Timmers al vanaf de paplepel mee. Geboren als tuinderszoon maakte hij in de loop der jaren carrière bij onder meer FloraHolland en The Greenery en haar voorgangers. De laatste jaren voorzag de in de regio Antwerpen wonende Timmers verschillende teelt- en handelsbedrijven in Nederland en België van bedrijfskundig advies. Dat smaakte naar meer en onlangs heeft hij zich als franchiser aangesloten bij HKB-Advies. "Mijn hart ligt bij de AGF- en bloemen- en plantensector. Die ondernemers wil ik graag verder helpen."

"Als eenpitter ben je maar alleen. Dankzij HKB, dat bestaat uit vijftien adviseurs, kan ik altijd een beroep doen op aanvullende kennis en expertise. Onze deskundigheidsgebieden zijn onder andere bedrijfsstrategie en -ontwikkeling, groei- en organisatievraagstukken, financiën, personeel en internationaal ondernemen. Wij zorgen voor rendementsverbetering en waarde creatie. De in de praktijk bewezen HKB-methode stelt de bedrijfsdoelen scherp en zorgt dat hier de focus op blijft. Met ons bedrijfsverbeterprogramma helpen wij de ondernemer met de noodzakelijke acties en boeken we direct resultaat in euro’s en op het gebied van waardevermeerdering van het bedrijf", vertelt Frans.

Het verschil tussen roodlof en rode kool
Hij kent de scepsis van bedrijven om dure consultants met hoogdravende managementtaal in te laten vliegen. "En terecht, hoewel kundig ontbreekt het daar aan bekendheid en feeling met het reilen en zeilen van de AGF- en sierteeltbusiness. Het is in gesprekken met de ondernemers ook wel fijn als je weet wat het verschil tussen roodlof en een rode kool is en je begrijpt waarom de markt soms zo volatiel is als zij is. Daarom breng ik graag mijn jarenlange ervaring in de sector met mijn bedrijfskundige kennis samen in mijn dienstverlening", vertelt Frans. "Mijn motto is om het bedrijfskundig advies bereikbaar en betaalbaar te houden. Daarbij werken we op basis van in de praktijk maar ook wetenschappelijk bewezen modellen en tools."

"We kijken met onze methode bij het maken van een strategie naar het totale bedrijf. Hierbij lichten we uit financieel perspectief, klantenperspectief, intern perspectief en leer- en groeiperspectief het bedrijf door. Het opgeleverde plan, de zogenaamde strategiekaart, helpt om vanuit een doelstelling te zien welke acties nodig zijn om het doel te behalen en in welke volgorde. Geen uitgebreide rapporten, maar een praktische en duidelijk, visueel weergegeven actieplan met doelen en de weg ernaartoe", benadrukt Frans.

Aan welke knoppen draaien om het resultaat te verbeteren
Voor het maken van dit actieplan, dat bestaat uit een vijftal sessies, inclusief testen en bedrijfsanalyse betaalt de klant nog geen 5.000 euro. "We belichten daarbij tal van zaken, zoals onder andere financiën en aan welke knoppen je kunt draaien om het resultaat te verbeteren. We geven antwoord op vragen als: is de organisatie toekomstbestendig? Welke uitdagingen zijn er op personeelsgebied? Hoe is ons bedrijf op dit moment gepositioneerd in de markt? Waar zitten verbeterpunten, dienen we verder te groeien en hoe doen we dat dan? Komt opvolging aan de orde? et cetera", vertelt Frans. "Aanvullend begeleiden we ondernemers graag om de gestelde doelen ook daadwerkelijk te realiseren op basis van abonnementsvorm, waarbij het bedrag afhankelijk zal zijn van de intensiteit van de begeleiding."

Frans staat te popelen om bedrijven in de AGF- en bloemen- en plantensector op bedrijfskundig gebied te ondersteunen. "Dit zou ook op interim-basis kunnen. Ik heb mijn sporen in beide sectoren verdiend en zie ernaar uit om die kennis over te dragen. Het leuke is, dat als je een willekeurig bedrijf vraagt of hij een bedrijfskundig adviseur nodig heeft, het antwoord bijna altijd ontkennend is. Ga je verder in gesprek, dan blijken er tal van vragen te zijn waar men mee rondloopt. Bijvoorbeeld over waar een ondernemer met zijn bedrijf heen wil, hoe hij zijn bedrijf inricht om zijn doelen te realiseren en wat hij of zij nodig heeft om grip te houden op zijn bedrijf. Ik help ze graag om nog succesvoller te ondernemen!"

Voor meer informatie:
Frans Timmers
HKB
Klein Veerle 103
B-2960 Brecht
Tel: +32 489387200
Mob: +31 6 13328412
[email protected]
www.hkb-advies.nl