Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucy Wangari van 'Onion Doctor':

"In Kenia kun je beter uien importeren dan ze zelf telen"

Uien zijn waarschijnlijk de meest geconsumeerde groente in Kenia, maar verrassend genoeg is het goedkoper om ze te importeren dan om ze lokaal te verbouwen. Volgens Lucy Wangari, een landbouwdeskundige en de oprichter van het bedrijf 'Onion Doctor', heeft het overheidsbeleid het duur gemaakt om uien te telen in het land, vooral omdat het verboden is om je eigen zaden van hoge rassen te kweken in Kenia.

Wangari licht toe dat andere landen - zoals Tanzania, waar Kenia een groot deel van haar uien vandaan haalt - een minder streng beleid hebben. Ze is van mening dat stimuleringsmaatregelen van de overheid en belastingen op tuinbouw het ook erg duur maken om uienteler te zijn in Kenia.

"Kenia is niet in het voordeel van de telers, omdat het verboden en tegen de wet is om je eigen zaden van hoge rassen te kweken in Kenia, maar Tanzanianen mogen hun eigen lokale zaden produceren; wat betekent dat de kosten van de teelt in Kenia drie keer zo hoog zijn als in Tanzania vanwege de kosten van uienzaden," zei Wangari.

Bron: citizen.digital
Foto: LinkedIn

Publicatiedatum: