Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verruiming actieve stofnorm aardappel vanwege Phytophthora"

Het College van Deskundigen Agro/Food Plantaardig heeft voor het certificatieschema On the way to PlanetProof Plantaardige Producten besloten om de actieve stofnorm voor consumptieaardappelen in 2023 te verruimen.

De norm voor Nederland en Duitsland is verhoogd met 3,7 kilogram per hectare voor lange teeltduur (meer dan vier maanden) en 3,5 kilogram per hectare voor korte teeltduur (vier maanden of minder). Hiermee wordt de norm voor lange teeltduur 11,2 kilogram actieve stof per hectare en voor korte teeltduur 8,5 kilogram per hectare.

De natte weersomstandigheden hebben geleid tot een hoge schimmeldruk in verschillende regio’s in Nederland en Duitsland. Het risico is dat de aardappelziekte Phytophthora infestans zich verder verspreidt en de knollen aantast. Om dit te voorkomen zijn akkerbouwers genoodzaakt andere fungiciden met een hoger actieve stofgehalte in te zetten. Eenmalige verhoging van de actieve stofnorm geeft akkerbouwers de ruimte om te voorkomen dat er veel productie verloren gaat.

Voor meer informatie:
SMK, On the way to PlanetProof
(070) 3 586 300
Bezuidenhoutseweg 105
2594 AC Den Haag
smk@smk.nl
www.planetproof.eu/

Publicatiedatum: