Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen in Lasalgaon stijgen met 48% in één week

De groothandelsprijzen van uien stijgen in Lasalgaon APMC, de grootste groothandelsmarkt voor uien in het land. De gemiddelde groothandelsprijs van uien in Lasalgaon APMC is in een week tijd met 48% gestegen. Op 4 augustus werd de gemiddelde groothandelsprijs voor uien in Lasalgaon genoteerd op Rs 1.550 per 100 kg. Op vrijdag was dat Rs 2.300 per 100 kg, de hoogste gemiddelde groothandelsprijs voor uien in de afgelopen acht maanden. De gemiddelde groothandelsprijs voor uien was voor het laatst hoger dan deze prijs in december vorig jaar, toen uien werden verkocht voor Rs 2.311 per 100 kg.

Een uienhandelaar zei dat de vraag op de binnenlandse markt is gestegen ten opzichte van het aanbod. Bovendien is ook de exportvraag vanuit Bangladesh gestegen. Aan de andere kant is de nieuwe uienoogst in Andhra Pradesh en Karnataka een maand vertraagd door de regen. Het aanbod in Ahmednagar in Maharashtra is ook afgenomen. "Dit alles heeft geleid tot een stijging van de vraag naar uien uit het district Nashik," zei Jain.

[Rs 100 = €1,10]

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: